Textiel VERANDERS op obs de Bolster

Soms droom je ervan dat je iets anders kunt maken. Knapper, fantastischer en grappiger. Voor even of voor altijd. In één keer of geleidelijk in stappen. 
Veranders van standpunt, blik of vorm. Veranders textiel. 
Veranders het verhaal, de functie of de uitstraling.
Laat je inspireren door mode, kleding, hoeden, schoenen en tassen.
Laat je inspireren door de materialen.

Als ontwerper heb je de verandersing zelf in de hand. Verzin, bedenk, teken en maak het anders. Wat is er nodig om te verandersen? Ga op zoek naar duurzame materialen en mode die je kunt hergebruiken. Denk na over de materialen, kleur, constructie, het hoe en waarom. Bedenk zelf wat je wilt verandersen, welke duurzame materialen je daarbij nodig hebt, maak een ontwerp, werk in een proces en ga jezelf en iedereen om je heen verrassen!

Deze opdracht kregen de groepen 4 en 5 van obs de Bolster, van kunstenares Lynn Kate Rosdorff. De kinderen hebben kennisgemaakt met een nieuwe manier van kijken naar duurzaam design. Wat is duurzaamheid en waarom is dit zo belangrijk? Hoe kun je als ontwerper bijdragen aan een groene toekomst? Door te recyclen van materialen leerden de kinderen op een nieuwe manier kijken naar kleding. Als uitgangspunt werd een kledingstuk, schoen, hoed of tas gebruikt. 

Het begon met een bezoek aan het atelier van Lynn Kate Rosdorff. Door haar enthousiasme en ideeën waren de kinderen geinspireerd geraakt. 
Na het kiezen van een kledingstuk, schoen, tas of hoed begon het creatieve proces. Er werd een ontwerp gemaakt en de kinderen gingen op zoek naar geschikte materialen om mee te werken. Er werden verschillende technieken gebruikt om materialen aan elkaar te hechten. Ieder kind heeft van het gekozen kledingstuk of assecoires een eigen duurzaam persoonlijk design gemaakt.

Tekst: obs de Bolster
Foto: Kristel