Ateliers op obs de Piramide

8 januari 2020

'Cultuuronderwijs op obs de Piramide kan gezien worden als een reis. Een reis waarbij kinderen onderweg leren betekenis te geven aan de wereld waarin ze leven. We willen dat kinderen tijdens deze reis vooral plezier beleven aan verschillende vormen van kunst en cultuur in en om de school, maar ook in de grote wereld. We laten kinderen kennis maken met de verschillende disciplines, zoals drama, dans, muziek, beeldend, erfgoed, media en film. Binnen deze disciplines werken we zowel procesgericht als doelgericht en zijn de gelukspijlers onze leidraad.’

Dit is een passage uit ons het beleidsplan voor cultuuronderwijs. Om nog meer vorm te kunnen geven aan onze cultuurambities zullen we dit kalenderjaar starten met het werken in ateliers. De eerste ronde van twee ateliers zullen plaatsvinden op vrijdag 17 januari en vrijdag 24 januari 2020. Wat wij hierin belangrijk vinden is dat het proces centraal staat. De groepen 1 t/m 8 zullen verdeeld worden in 3 groepen.

Tijdens deze ateliers werken we met leerkrachten, ouders en expertise van kunstvakdocenten waaronder:

Plaza Cultura ondersteunde ons in de zoektocht naar de opzet van de ateliers en de input naar passende kunstvakdocenten uit de omgeving #domein2 #cmk.

Tekst: school
Foto's: Pixabay