Cultuur Café | Iedereen Inclusief

8 februari 2024

Op maandag 4 maart van 16:00-18:00 uur vindt weer een Cultuur Café plaats voor Cromvoirt, Helvoirt en Vught. Na 18:00 uur is er gelegenheid om na te praten en soep en een broodje te eten.
Deelnemers zijn welkom bij Jeugd en Jongerencentrum Elzenburg in Vught.

15:30u:   Inloop met koffie/thee
16:00u:   Start programma Iedereen Inclusief
18:00u:   Einde geleid programma
18:00u:   Soep + broodje met napraat

Met (culturele) organisaties, kunstenaars en partners uit de gemeente kijken we samen met ervaringsdeskundigen uit allerlei groepen in de samenleving naar wat "iedereen kan meedoen aan kunst en cultuur" eigenlijk betekent.Welke drempels en welke kansen liggen in Cromvoirt, Helvoirt en Vught om meer mensen deel te laten nemen aan kunst & cultuur?

Monique Koolen en Kesha Felipa van KunstLoc Brabant & Plaza Cultura nemen deelnemers mee in gesprek.
Welk perspectief neem jij mee? 
Kunst en cultuur dragen bij aan het welzijn van mensen. Waar liggen de drempels om mee te doen aan bestaande activiteiten en welke blinde vlekken hebben we? Voor wie ben jij met jouw kunst- en cultuuraanbod toegankelijjk?

Aanmelden kan via heleen@plazacultura.nl, geef daarbij aan of je om 18:00 uur een hapje mee eet.

 

Cultuur Café
Een paar keer per jaar geven we vorm aan het Cultuur Café, in samenwerking met culturele partners uit de gemeente Vught.
Tijdens het Cultuur Café komen cultuuraanieders en samenwerkingspartners bijeen om elkaar te ontmoeten, kennis te delen, inspiratie op te doen, actualiteiten te bespreken en meer.

Zo besteedden we in eerdere cafés aandacht aan thema's als: jongeren, de nieuwe cultuurnota, zichtbaarheid van het netwerk, samenwerking, waarden in het werk en cultuur en het sociale domein.

Kunstenaars, kunstdocenten, bestuurders, vrijwilligers en belangsstellende cultuurmakers zijn welkom, maar ook partners die in een ander domein werken (zorg, onderwijs, welzijn) en die belangstelling hebben voor kunst en cultuur(participatie).