Een familiereünie in het Noordbrabants museum: ontmoet de Breughels

20 september 2023

Een warm welkom terug voor het nieuwe schooljaar! Op 30 september opent het Noordbrabants museum in Den Bosch de gloednieuwe tentoonstelling Brueghel: de familiereünie. Zij nemen jullie mee op ontdekkingsreis langs vijf generaties van de wereldberoemde familie. Wie waren de Brueghels? En het meest fascinerende van alles: hoe is het om als familie samen te leven én te werken? Ze hebben een museumles aangepast, zodat deze perfect op de tentoonstelling aansluit. Lees gauw verder. 

Kunstpraat met de Brueghels
Ga mee op ontdekkingsreis langs 5 generaties van de wereldberoemde schildersfamilie. Wie waren de Brueghels? En hoe gingen ze te werk? Dat gaan we vergelijken met de kunst en kunstenaars uit onze eigen tijd. Waar zitten de verschillen? Benieuwd? Klik hier.

Over de tentoonstelling
Ondernemend, innovatief en wereldberoemd: de familie Brueghel speelde een centrale rol in de Europese kunst tussen 1550 en 1700. We werpen een nieuwe en misschien een tikkeltje eigenzinnige blik op de Brueghels. Want wie was deze familie die de kunstwereld op zijn kop zette? Lees meer.