Kruis en Mol spelen 'De winkel van sinkel' op de Herman Jozefschool

26 september 2018

In hun Winkel van Sinkel vol spullen voelen meneer Kruis en meneer Mol zich als een vis in het water. Er is dan ook veel te horen, te zien en te zingen! Meneer Mol rijdt rond op een fiets met 5 bellen, hij kan muziek maken op een koffiepot, een watergieter en een bloemenvaas. Meneer Kruis leert jullie al zingend het ABC, daarna komt een droevig lied over kwijtgeraakte knuffel-beesten. Als ze ruzie hebben slaan de heren elkaar zéér muzikaal op de kop en 's nachts om 12 uur spoken alle spullen vrolijk in het rond.

In ons nieuwe programma "de Winkel van Sinkel" kunnen de kinderen op een heel direkte manier kennismaken met allerlei aspekten van wat muziek zo leuk maakt. Ze kunnen volop meedoen, meezingen, dansen, ritme-instrumenten bespelen of gewoon ademloos kijken en genieten van onze geïllustreerde muziek.

Voorstelling sluit aan bij cultuurambities Herman Jozef
Een van de ambities van de Herman Jozef school op het gebied van cultuuronderwijs is meer aandacht hebben voor de receptieve kant van kunstbeoefening, oftewel in verbinding met kunst en cultuur uit de grote wereld de leerling zich laten ontwikkelen als publiek (domein 3 van de CulturuLoper). Vandaar dat de school deze voorstelling aangetrokken heeft! #CMK