Theatervoorstellingen Vught - domein 3

15 januari 2020

Vier Vughtse basisscholen besteden dit jaar extra aandacht aan theater.
Dit doen zij in het kader van domein 3 (de Cultuur Loper); in verbinding met kunst en cultuur uit de grote wereld ontwikkelt de leerling zich als publiek
In de periode maart-april-mei bezoeken leerlingen van De Schalm, De Piramide, De Avonturier en Zuiderbos een professionele theatervoorstelling.

Groepen 1-2 gaan naar Op zoek naar het huilmeisje van theatermaakster Malou van Sluis (2-3-4 maart 2020) in Jeugd- en Jongerencentrum Elzenburg
Groepen 3-4 bezoeken Trollenjong van Sanne Zweije/BeLIEF (17 maart 2020) in Theater de Speeldoos
Groepen 5-6 beleven Het dier, het dier en het beestje van Theater Artemis (14 april 2020) in de Verkadefabriek in Den Bosch
Groepen 7-8 zien Anne, 10 jaar, wil graag opgehaald worden van WildPark  in Theater de Speeldoos

Alle voorstellingen dragen een thematiek in zich: vriendschap, wat is een mens, liefde, afscheid, lentekriebels en/of jezelf zijn…….
Bij alle voorstellingen is educatief lesmateriaal beschikbaar. De leerkracht kan hiermee op zijn/haar eigen manier aan de slag met de klas.

12 februari 15:00-16:30 uur - Inspiratiebijeenkomst voor kleuterleerkrachten 
Voor kleuterleerkrachten is er een inspiratiebijeenkomst ter voorbereiding op de voorstelling Op zoek naar het Huilmeisje.
Leerkrachten krijgen informatie over de inhoud van de voorstelling en gaan aan de slag met ideeën voor in de klas. Zowel vanuit drama als andere disciplines.
Daarbij wordt o.a. gebruik gemaakt van het bij de voorstelling behorende reuzeprentenboek.

Workshops in de groepen 5 en 6 door Theater Artemis
Om de leerlingen voor te bereiden op hun theaterbezoek krijgen zij een workshop in de klas door een theaterdocent van het gezelschap.

Naast bovenstaand programma kunnen scholen er zelf voor kiezen om in samenwerking met bijvoorbeeld een theaterdocent aan de slag te gaan met theater en/of drama in de klas.