Aan de lopende band

Doelgroep
VO
Tijdsinvestering
Zie website van Erfgoed Brabant
Genre
Cultureel erfgoed
Kosten
Geen
AANBIEDER

Erfgoed Brabant


Waterstraat 16
5211 JD ’s-Hertogenbosch
info@erfgoedbrabant.nl
www.erfgoedbrabant.nl
T: 073 - 615 62 62

In het kader van de Brabantse Erfgoed Biënnale 2010-2011 Industrieel Erfgoed maakte Erfgoed Brabant een lesideeënboekje met als titel "Aan de lopende band". Dit boekje staat boordevol met lesideeën over de Brabantse industrie, vroeger en nu. Docenten in de onderbouw van het voortgezet onderwijs kunnen direct aan de slag met veel opdrachten, waarbij de leerlingen op een actieve manier kennis maken met thema's als 'dagelijks leven rond de fabriek' of 'uitvindingen' en nadenken over herbestemming.

In het kader van de Brabantse  Erfgoed Biënnale 2010-2011 Industrieel Erfgoed maakte Erfgoed Brabant een lesideeënboekje met als titel "Aan de lopende band". Dit boekje staat boordevol met lesideeën over de Brabantse industrie, vroeger en nu. Docenten in de onderbouw van het voortgezet onderwijs kunnen direct aan de slag met veel opdrachten, waarbij de leerlingen op een actieve manier kennis maken met thema's als 'dagelijks leven rond de fabriek' of 'uitvindingen' en nadenken over herbestemming.

Leergebied
Het lesmateriaal is gebaseerd op de meervoudige intelligentietheorie van Gardner en sluit dus aan bij diverse vakken: geschiedenis, techniek, Nederlands, aardrijkskunde, tekenen, handvaardigheid en wiskunde.