De nieuwe kleren van de keizer van Roald Dahl

Doelgroep
Groep 3, Groep 4, Groep 5, Groep 6, Groep 7, Groep 8
Tijdsinvestering
1 DAGDEEL
Genre
Beeldend
Kosten
€ 150,- EXCL. REISKOSTEN
AANBIEDER
Judith Abels

Abels Eiland

Telefoon:06-15076157

Email:abelseiland@gmail.com

Website:www.judithabels.nl

 

Naar aanleiding van het meesterlijk vertaalde sprookje van de nieuwe kleren van de keizer door Roald Dahl gaan we onze eigen haute couture ontwerpen, voor bijvoorbeeld de keizer of onze eigen koning en koningin, prinsen of prinsessen. Verschillende materialen komen aanbod en verschillende technieken worden hierbij ingezet, maar omdat het nu eenmaal voor de keizer bedoeld is wel doorzichtig of bijna transparant.

Naar aanleiding van het verhaal en het bekijken van historisch beeldmateriaal van van koninklijke kostuums en haute couture gaan we op een vlotte manier zelf “stoffen” en kleding stukken ontwerpen.
Er wordt nagedacht over patroon, model, ontwerpen en realiseren, we doen dat in een dagdeel of dag. Een nieuwe collectie met moderne middelen. We sluiten af met een koninklijke optocht/ parade of modeshow op muziek, waarin iedereen elkaars werk in beweging kan bewonderen, beoordelen en bespreken. Het doel is om nieuwe materialen en technieken aanleren, motorische handelingen stimuleren. Het luisteren naar een verhaal en het bedenken en vormgeven van onze eigen klederdracht.