Het theepotje van tante zus

Doelgroep
Groep 1-2, Groep 3, Groep 4, Groep 5, Groep 6, Groep 7, Groep 8, (V)SO
Tijdsinvestering
5 x 1,5 uur (of aangepast op maat)
Genre
Beeldend, Theater, Literatuur
Kosten
375 euro incl. materialen
AANBIEDER

Judith Abels

Telefoon:06-15076157

Email:abelseiland@gmail.com

Website:www.judithabels.nl

Een theatraal verhaal maken over thee.

In het project “Het theepotje van tante Zus”, gaan we op zoek naar allerlei soorten theevisites, over de hele wereld en door alle tijden.

5 x 1,5 uur (of aangepast op maat)

Thee is een ingrediënt bij uitstek voor een mooie start voor vele verhalen, omdat het van ver komt en de mensen tegelijkertijd dichtbij brengt. Waarom is dat magische gekleurde water nu zo populair?

We duiken in de vele verhalen die er bekend zijn zoals de tranenthee van Arnold Loble, Alice en de getikte theevisite, uit Alice in Wonderland van Lewis Caroll. De vele thee visites van Toon Tellegen en zijn dieren, maar ook verhalen van jezelf of van je verre oud tante. Iemand die werkt op de thee plantage of de eerste VOC schepen die thee meebrachten van heinde en verre en waarom zij dit goedje zo belangrijk vonden.

Kortom er gaat een wereld open en we gaan samen opzoek hoe we een mooi theatraal verhaal kunnen vertellen met beelden over ''het theepotje van tante Zus'', Zij schenkt geen thee; ze schenkt verhalen, gedachten, filosofische gesprekken en mooie beelden. Tante zus verzamelt en hertelt op theatrale wijze.

Dit project kan zowel met kinderen als met volwassenen of in combinatie als verbindend project tussen verschillende generaties. Het zou mooi zijn als we samen verschillende smakelijke verhalen kunnen uitwisselen tussen generaties.

Theater vormen onderzoeken, literatuur, geschiedenis, kunstgeschiedenis, filosoferen.

Creëren en presenteren en reflecteren. Verhalen leren vertellen in beelden en beluisteren en bewonderen van verhalen van anderen. (Door corona zullen we misschien creatief zijn in hoe we de verhalen presenteren. Wie weet in korte filmpjes, online via beeldbellen, live in de tuin?.  We gaan samen zoeken naar het gewenste medium.)

Over Judith Abels
Judith is een theaterontwerper en kostuum- (en decor) ontwerper. Zij geeft geen dramalessen maar haar projecten hebben wel vaak een theatrale insteek. Judith werkt graag op maat met een school. Zo kan zij aansluiten bij thema’s van de school, ze kan projecten inkorten of uitbreiden, aanpassen op verschillende doelgroepen maar ook geheel nieuwe workshops/projecten ontwikkelen op maat. Judith gaat bijna altijd uit van een verhaal (literatuur), muziekstuk, dans of andere discipline. Ze werkt vaak toe naar een performance en haar workshops zijn vaak interactief doordat ze leerlingen laat meewerken aan een verhaallijn en aan de uiteindelijke presentatie. Samen filosoferen en improviseren staat centraal.