Leesgeheimen – welk boek grijpt jou?

Doelgroep
Groep 5, Groep 6, Groep 7, Groep 8
Tijdsinvestering
4 weken en eventueel een 5e les met een live bezoek van een Schoolschrijver.
Genre
Literatuur
Kosten
vanaf 120 euro
AANBIEDER

In Leesgeheimen vertellen de Schoolschrijvers wat er met je kan gebeuren als je geraakt wordt door een bijzonder boek. Misschien moet je wel een traantje wegpinken of lig je te schateren van het lachen.

De kinderen ontdekken hoe het kan dat je bij sommige boeken niet meer kunt stoppen met lezen en hoe je zelf op zo’n manier kunt schrijven. Het programma bestaat uit vier digibordlessen met persoonlijke en inspirerende video’s met schrijvers die voorlezen en die aan de klas schrijftips en leuke opdrachten geven. De kinderen gaan met de leerkracht en met werkbladen aan de slag en ontwikkelen hun lees-en schrijfvaardigheden. Ook wordt er een aantal boekentips gegeven.

De leerkracht kan de laatste les bezoek krijgen van een kinderboekenschrijver die de kinderen nog meer lees- en schrijftips komt geven de laatste les.

*Kosten: de standaard prijs is 120 euro per groep. Met live-bezoek van een Schoolschrijver is dit 410 euro per groep. Hoe meer groepen, hoe lager deze prijs naar verhouding wordt.