Op boekenreis! - - Boeken leren kennen en zelf verhalen vertellen

Doelgroep
Groep 3, Groep 4
Tijdsinvestering
4 weken en eventueel een 5e les met een livebezoek van een Schoolschrijver
Genre
Literatuur, Nieuwe media
Kosten
vanaf 120 euro
AANBIEDER
schoolschrijvermaand

De Schoolschrijver

Telefoon: 020 – 8463069

Email: interesse@deschoolschrijver.nl

Website: www.deschoolschrijver.nl

Met het lesprogramma Op boekenreis! maak je leerlingen van groep 3-4 nieuwsgierig naar boeken, en leer je ze zelf hun eerste verhalen maken. Op boekenreis! is een fundament voor taalplezier en taalvaardigheid, voor kinderen die net beginnen met lezen en schrijven.

Er zijn vier digibordlessen. Die lessen bevatten persoonlijke en inspirerende video’s van schrijvers die voorlezen en die de kinderen persoonlijke schrijftips en unieke schrijfopdrachten geven. De kinderen gaan met de leerkracht en met werkbladen aan de slag en ontwikkelen op een leuke manier hun lees- en schrijfvaardigheden. Ook is er een aantal boekentips die de kinderen inspiratie geeft om na de les te blijven lezen.

De leerkracht kan de laatste les bezoek krijgen van een kinderboekenschrijver die de kinderen nog meer lees- en schrijftips komt geven tijdens de laatste les.

*Kosten: de standaard prijs is 120 euro per groep. Met live-bezoek van een Schoolschrijver is dit 410 euro per groep. Hoe meer groepen, hoe lager deze prijs naar verhouding wordt.