Op ontdekkingstocht met collages, schrijven en muziek

Doelgroep
Groep 3, Groep 4, Groep 5, Groep 6, Groep 7, Groep 8
Tijdsinvestering
In overleg
Genre
Muziek, Literatuur
Kosten
In overleg
AANBIEDER
Marieke van Riel

Marieke van Riel

Marieke van Riel
W: https://mariekevanriel.nl/
E: info@mariekevanriel.nl
T: 06-41256991

Ieder kind is het waard gehoord en gezien te worden! Dat wil ik kinderen graag laten ontdekken en ervaren.

Ik ben schrijver en stembevrijder met een achtergrond als beeldend kunstenaar. Dat betekent dat ik flexibel ben in het verzorgen van atelier-lessen op scholen. En als dat wenselijk is, disciplines combineer. Muziek en Mindfulness bijvoorbeeld; of een combinatie van schrijven en collageboekjes maken.

Mijn passie ligt bij de uniciteit en eigen wijsheid van kinderen. Ik inspireer hen graag de diepte in te duiken in zichzelf en dingen in henzelf te ontdekken die ze zelf nog niet wisten of even waren vergeten.

Kunst en muziek maken (en praten) over emoties, zingeving en dat wat er leeft vanbinnen, daar ligt mijn specialiteit en mijn passie.

Bijvoorbeeld tijdens het maken van zogenaamde ‘ontdekboekjes’. Een speels en intuïtief atelier waarin we werken met collagetechnieken. Ik laat voorbeelden zien van collagekunstenaars en mijn eigen werk. Ook help ik kinderen juist hun intuïtieve kant te volgen en te vertrouwen op het maakproces.

Of een zang-atelier naar aanleiding van een thema. Bijvoorbeeld aan de hand van ‘ja en nee’. Een vrij en muzikaal atelier waarin we zingen vanuit ‘Het lied van ja en nee’. We kletsen over ja zeggen als je nee bedoelt, en andersom. En over hoe je voelt of je iets wel of niet wil, bijvoorbeeld. We gaan dat vooral ook zingend ontdekken. En dan wordt het ook nog een mooi lied!

Woorden en thema’s die bij mij passen:
Intuïtief – invoelend – sociaal emotioneel – collage – schrijven – zingen – emotie – expressie via creativiteit en zang – de schoonheid van imperfectie – spelend leren – boekjes maken – je stem laten horen!