Op stap met Jet en Jan, jong in 1910

Doelgroep
Groep 5
Tijdsinvestering
4 lessen op school + een activiteiten cirquit
Genre
Cultureel erfgoed
Kosten
Gratis voor scholen uit de gemeente Vught en Sint-Michielsgestel
AANBIEDER

De leskist wordt uitgeleend door Plaza Cultura
Voor reserveren neem even contact op via:
kristel@plazacultura.nl
T: 06-17477958

Leven in de tijd van Ot en Sien: dit komt in iedere lesmethode geschiedenis aan bod. Maar waarom zou je dit thema uit een lesboek behandelen? Het is toch veel leuker en leerzamer om het te verplaatsen naar de geschiedenis van de woonplaats van de leerlingen zelf?

Leven in de tijd van Ot en Sien: dit komt in iedere lesmethode geschiedenis aan bod. Maar waarom zou je dit thema uit een lesboek behandelen? Het is toch veel leuker en leerzamer om het te verplaatsen naar de geschiedenis van de woonplaats van de leerlingen zelf? 'Op stap met Jet en Jan' is opgebouwd rond het voorleesverhaal van Jet en Jan. Aan de hand van deze twee leeftijdgenootjes maken de kinderen kennis met thema's als kleding, wonen, school, de buurt, eten, spelen en werken in 1910.

In het activiteitencirquit gaan de leerlingen aan de slag met oude voorwerpen, die in het voorleesverhaal aan de orde komen. Ze gaan bijvoorbeeld zelf de was doen, koffie malen, schoonschrijven op een leitje en sokken stoppen.

Na het activiteitencirquit wordt het verhaal op school vervolgd, zodat het project een afgerond geheel vormt. Het project voor leerlingen van groep 5 is ontwikkeld door Erfgoed Brabant.

Interesse?
Interesse in deze leskist? Neem dan contact op met Kristel van Plaza Cultura via kristel@plazacultura.nl of 06-17477958.