Oscar Schlemmer en zijn meganische balletten

Doelgroep
Groep 1-2, Groep 3, Groep 4, Groep 5, Groep 6, Groep 7, Groep 8, VO, Leerkrachten
Tijdsinvestering
drie keer een uur of een dagdeel
Genre
Beeldend, Theater, Dans, Foto, film, video
Kosten
€ 55 per les of 150 per dagdeel
AANBIEDER
Judith Abels

Judith Abels

Telefoon:06-15076157

Email:abelseiland@gmail.com

Website:www.judithabels.nl

 

Het Triadisches Ballet is een zeer bijzonder onderzoek geweest naar vorm, kleur, ruimte, beweging en licht door de beeldhouwer en theatermaker Oscar Schlemmer. Hij werkte aan het Bauhaus in de jaren 20 in Dessau, en de manier waarop hij met acteurs en ontwerpen omging is heel boeiend en vernieuwend geweest en geeft veel nieuwe inzichten, ook in deze tijd.

Interessant met leerlingen, studenten en docenten van alle leeftijden, om zo'n ontwerp onderzoek en performance samen te creëren

De leerling ontwerpt een kostuum voor zichzelf dat bijna op een pop of machine lijkt. De bedoeling is dat de emoties van de drager niet meer meedoen, bijvoorbeeld door een masker, maar ook door kleur, materiaal, vorm, beweging, ruimte en licht gebruik.  Het is fascinerend, hoe leerlingen van verschillende leeftijden hun eigen onderzoek doen op zoek naar een bijzonder spel van ontwerpen en bewegen in eigen ontworpen creaties.

Ocar Schlemmer heeft voor theater en de kunstwereld veel betekend. Theater hoeft niet altijd over emotie te gaan en architectuur niet alleen over gebouwen. Het onderzoek naar de verhoudingen tussen mens en ontwerp daar gaat het hier in deze workshop vooral om!