Schoolprogramma

Doelgroep
Groep 1-2, Groep 3, Groep 4, Groep 5, Groep 6, Groep 7, Groep 8, VO
Tijdsinvestering
Op aanvraag
Genre
Beeldend, Foto, film, video, Nieuwe media
Kosten
Vanaf 7 euro per leerling
AANBIEDER
ontdekfabriek 2022

De Ontdekfabriek

Torenallee 22
5617 BD Eindhoven 
info@deontdekfabriek.nl
T: 040-7873506
W: www.deontdekfabriek.nl

Wist je dat wij een compleet techniekproject aanbieden dat je kunt uitvoeren in de klas? Je leest er alles over op https://www.deuitvinders.com. Natuurlijk kun je ook met je klas naar De Ontdekfabriek komen voor een excursie of schoolreisje. Daarover vind je hieronder alle informatie.

Uitvinders excursie
Na het beleven van een spannende speelfilm ga je onder begeleiding zelf uitvindingen bouwen binnen de beleving van de film! Er zijn verschillende avonturen beschikbaar voor de groepen 1 tot en met 8. Zo beleven de kleuters het verhaal van de Goochelaar mijnheer Verhip. Daarna voeren ze samen met onze avonturenbegeleiders allerlei magische experimentjes uit: Goochelen met Techniek!

De leerlingen van groep 6 gaan op in De Uitvinders en het Grote Mensen Mysterie waar uitvinder Finn en zijn dyslectische vriendinnetje Kiki een wel heel spannend avontuur beleven. Én uitvindingen bedenken die écht heel nuttig zijn voor de mensen uit hun wijk!

Dit zijn twee mooie voorbeelden, maar zo is er voor elk leerjaar een ander avontuur. Lees meer

Schoolreis

Willen jullie met een grotere groep van je school vrijuit spelen en ontdekken? Dan is een schoolreisje naar De Ontdekfabriek de beste keuze. Daarbij gaat het vooral om spelen (binnen én buiten!), film kijken en zelf bouwen en iets minder om educatie. Lees meer

Programma’s Voortgezet Onderwijs

Ook voor het Voortgezet Onderwijs hebben we erg leuke en leerzame programma’s.

Kettingreactie/Greenscreen: We ontwerpen en bouwen we samen een kettingreactiebaan en bedenken een filmscène en maken dan een filmpje met special effects in onze eigen green screen studio! Het filmpje wordt naar school gestuurd en zorgt ook na jullie bezoek gegarandeerd nog voor veel plezier!

Bij Invented by… Livia bekijken we de gelijknamige speelfilm over het pubermeisje Livia die een bijzondere fiets voor haar gehandicapte broer ontwerpt. Daarna gaan uw leerlingen actief aan de slag. Ze bouwen de speciale fiets van Livia en testen deze op een parcours. Ze ontdekken hoe je met een sensor de fiets kunt besturen en bouwen de sensor na. Het resultaat nemen ze mee naar huis. Op school kunnen ze zich met behulp van een speciale lesbrief verder verdiepen in het onderwerp door zelf producten te ontwerpen.

Lees hier meer over de programma’s voor het Voortgezet Onderwijs.