Workshop 3D-Printerpen Tekenen

Doelgroep
Groep 5, Groep 6, Groep 7, Groep 8
Tijdsinvestering
45 of 90 min
Genre
Beeldend
Kosten
489 euro per dagdeel of 619 euro voor beide dagdelen. Excl. reis- en materiaalkosten.
AANBIEDER
Grote Broer

Grote Broer Kunsteducatie

Tel.038 – 203 10 14

info@grotebroer.com

www.grotebroer.nl

Je leerlingen gaan aan de slag met kunst en techniek, van idee tot 3D!

In deze workshop komen nieuwe technieken en 3D beeldende kunsten samen! Tijdens de workshop 3D Printerpen Tekenen verkennen leerlingen de wereld en de mogelijkheden van 3D printen. De leerlingen ontdekken hoe je van een platte tekening naar een 3D creatie gaat. Met de 3D-printerpen maken ze creaties, zoals zonnebrillen, sieraden, gebouwen of voertuigen. Alles kan!
Kunst en techniek zijn steeds meer met elkaar verbonden, onder andere met de 3D printerpen techniek. Bekijk vooral ook eens het werk van Jochen Lange, hij gebruikt dit veel in zijn autonoom werk!

Opbouw workshop 3D-Printerpen Tekenen
De workshop begint met een korte introductie over de 3D print techniek en alle mogelijkheden. Eén van die mogelijkheden is de 3D-printerpen. Met deze pen kunnen driedimensionale figuren getekend worden, bijvoorbeeld dieren, auto’s, maar ook brillen. Allereerst maken de leerlingen een ontwerp op papier, een platte tekening dus. Daarna gaan de leerlingen het ontwerp uitwerken tot een 3D figuur, zelf getekend met de 3D-printerpen. Het resultaat? Een klaslokaal vol gave 3D creaties!

Geïnteresseerd in kunst en techniek, maar is 3D printerpen niets voor jou? Bekijk dan onze procesgerichte Techlabs. Zoals het fotografie techlab!