Workshop popmuziek

Doelgroep
Groep 7, Groep 8
Tijdsinvestering
4 lessen van 45 minuten
Genre
Muziek
Kosten
In overleg
AANBIEDER
Medez

Médèz

W: www.medez.nl
E: info@medez.nl
 

Het programma is bedoeld voor leerlingen uit de bovenbouw, groep 7 en 8 en richt zich op gitaar, piano/keyboard en slagwerk/percussie. De muziekdocenten laten op enthousiaste wijze de groep kennismaken met diverse facetten van populaire muziek.

De klas wordt in drie groepen opgesplitst: een groep gaat aan de gang met keyboards, de andere met gitaar en de laatste met slagwerk. Elke groep wordt begeleid door een professionele docent. In de weken daarna wisselen de groepen zodat ieder kind zowel gitaar en keyboard als slagwerk heeft uitgeprobeerd. Het project wordt afgesloten  met een kleine voorstelling voor ouders en/of andere leerlingen.

Wat vragen wij van de school en de eigen docent?

Het is belangrijk dat de groep wordt voorbereid op de het programma. Daarvoor hebben we per les een lesbrief samengesteld waarmee de docent met de kinderen voorafgaand aan de les aan de slag kan. Dit vraagt ca. 15 minuten aan voorbereiding per keer. Voor de lessen hebben we drie lokalen nodig omdat de groepen in drieen worden gesplitst. Voor de slotuitvoering is een wat grotere ruimte nodig (bv de aula).