Aanbod voor scholen | Cultuurweek Cromvoirt, Helvoirt, Vught

17 juni 2021

> Nieuwsbericht voor ICC'ers en leerkrachten uit de gemeente Vught <

Cultuurweek

Van 11 t/m 19 september organiseren we met een aantal Vughtse culturele aanbieders (o.a. MDM, Musicare, Harmonie Kunst & Vriendschap en de Speeldoos) de Cultuurweek 2021. In deze Cultuurweek willen we alle Vughtenaren, jong en oud, meenemen in het aanbod wat er is op het gebied van muziek, dans en cultuur in de drie dorpskernen Vught, Cromvoirt en Helvoirt. Er vinden gedurende de doordeweekse dagen allerlei open lessen en workshops plaats. In het weekend sluiten we de week af met een aantal culturele festiviteiten.
Er wordt op dit moment druk gewerkt aan het programma. Binnenkort zal er steeds meer gedeeld worden op social media en in de plaatselijke krantjes. Daarnaast wordt er een brochure gemaakt die we huis aan huis laten bezorgen in de hele gemeente Vught.

Aanbod voor basisscholen gemeente Vught
In deze week willen we ook een aanbod voor de basisschoolleerlingen aanbieden. Vandaar dit bericht, om de scholen te laten weten wat we jullie kunnen bieden om dans en muziek centraal een beetje centraal te zetten in deze speciale week. Het schooljaar is dan net begonnen, een mooie gelegenheid om door middel van culturele activiteiten de leerkracht en de leerlingen elkaar beter te leren kennen.
Bovendien maken de leerlingen en scholen op deze manier kennis met cultuuraanbod uit de eigen gemeente en met de Speeldoos.

Voorstellingen
Op dans- / theatergebied hebben we 2 voorstellingen die te boeken zijn: "De avonturen van Lizelore"  voor de onderbouw en  "Doe maar niet" voor de midden/bovenbouw. In onderstaande documenten vinden jullie alle informatie en prijzen over de twee voorstellingen. Deze voorstellingen kunnen plaatsvinden in Theater de Speeldoos of bij jullie op school. De dansers/spelers zijn als docenten verbonden aan MDM Vught.

Muziekworkshop
Op muziekgebied bieden we voor leerlingen van groep 4 en 5 een workshop muziekinstrumenten aan. De kinderen maken de eerste 10 minuten kennis met verschillende instrumenten door middel van een filmpje. Daarna krijgen ze een doe-activiteit slagwerk aangeboden van ongeveer 35 minuten, gegeven door slagwerkdocenten. De kosten voor deze workshop bedragen 60 euro per groep en vinden plaats op school.

Interesse?
Mocht jouw school gebruik willen maken van één of meerdere voorstellingen / workshops:

  • Voorstelling muziektheater “Lizelore op school” voor de onderbouw met evt een theaterworkshop
  • Danstheater "Doe maar niet" voor de bovenbouw met evt een workshop en / of lessenreeks
  • Workshop muziekinstrumenten voor groep 4 en 5

vragen we dit vóór 9 juli kenbaar te maken. Geef daarbij aan: welke klassen, aantal leerlingen en welke momenten in de week jullie het wel en niet ingepland willen hebben. Dan kunnen wij onze planning hierop maken en weten alle scholen vóór 23 juli hoe de planning eruit ziet.
Graag zien we de aanmeldingen tegemoet via een mail naar
info@mdmvught.nl.

Janneke van den Heuvel
namens team Cultuurweek 2021