CMK update februari 2023

2 februari 2023

In de gemeente Vught nemen bijna alle scholen deel aan de CMK regeling. Plaza Cultura gebruikt de Cultuur Loper als leidraad in dit traject, een instrument dat werd ontwikkeld door Kunstloc. Bij deze de update over de maand februari 2023.

  • Deze maand vond er een teamscholing met Lobke en Marcelle van IDKR8 plaats op obs de Koningslinde. Zij waren te gast op de Tramkade in Den Bosch.
  • Op 1 februari sloot Plaza Cultura aan bij het online overleg van KunstLoc waarbij het nieuwe digitale CMK verantwoordingssyteem werd uitgelegd.
  • Op donderdag 2 februari voerden we een CMK ambitiegesprek met ICC'ers en directie van Kindcentrum de Avonturier; even een stapje terug om met focus en herijkte ambities weer stapjes te kunnen maken;
  • Bs de Schalm volgde een workshop sound design met Grote Broer Kunsteducatie.
  • Donderdag 9 februari geven we met ICC'er Michelle vorm aan een teambijeenkomst over cultuur op basisschool de Springplank; hoe ziet het team de ambities voor cultuur op school in verbinding met de kernwaarden van school?
  • Op OJBS de Lichtrstraat wordt het blok 'KUNST' afgesloten met een heuse tentoonstelling op school.
  • Ondertussen is Plaza Cultura bezig met de CMK verantwoording 2022 die voor 15 maart 2023 ingediend moet zijn. Daarvoor haalt Plaza Cultura gegevens op bij de directies, voert Plaza Cultura alle gegevens in, in het nieuwe online systeem waaruit een uitdraai gegeneeerd wordt voor de gemeente, deze wordt vervolgens ondertekend door de gemeente Vught en door Plaza Cultura weer geupload in het online verantwoordingssysteem van KunstLoc. Zij verzamelen alle Provinciale gegevens van de deelnemende gemeenten aan de CMK regeling en leggen op hun beurt weer verantwoording af aan het Fonds voor Cultuurparticipatie #soyouknow. 

Vragen en overwegingen
Heb je specifieke vragen over de CmK-regeling in relatie tot de mogelijkheden op jouw school? Stel je vragen gerust per mail of bel met Plaza Cultura voor een afspraak.