CMK update juni 2020

10 juni 2020

In zowel de gemeente Vught als Sint-Michielsgestel nemen alle scholen deel aan de CMK regeling en dat zijn er nogal wat! Plaza Cultura gebruikt de Cultuur Loper als leidraad in dit traject, een instrument dat werd ontwikkeld door Kunstbalie. Vijf scholen van Cadans Primair in de gemeente Haaren doen niet mee aan de CMK-regeling, maar doorlopen samen met Plaza Cultura de stappen van De CultuurLoper. Bij deze de update over de maand juni:

  • Het Fonds voor Cultuurparticipatie heeft de nieuwe regeling Cultuureducatie met Kwaliteit 2021-2024 bekendgemaakt aan penvoerders. Wat houdt deze nieuwe regeling in? Welke accenten zijn er? Klik hier voor de samenvatting op hoofdlijnen en meer informatie over online spreekuren.
  • Op dinsdag 9 juni vond er een verkennend gesprek met de marktplaatsen voor cultuureducatie uit Maas- en Meierij (waaronder Plaza Cultura) en Babel Den Bosch om, onder begeleiding van Rolf Vonk van Erfgoed Brabant vooruit te blikken op de CMK 3 regeling. Waar liggen de kansen als t gaat om samenwerken op t gebied van cultuureducatie tussen stad en de omliggende gemeenten?
  • Op woensdag 10 juni vond een CMK stand van zaken gesprek plaats op de St. Lambertus school in Gemonde. 
  • Donderdag 11 juni kwamen we, op gepaste afstand, met de Vughtse ICC'ers bij elkaar voor de 4e en tevens laatste ICC bijeenkomst van dit jaar. Op het programma stond de aandacht en invulling van domein 3. Klik hier voor de impressie in ons fotoalbum.
  • Op maandag 15 juni hebben de ICC-ers van de Klim-op en Hasselbraam in Haaren het startschot gegeven om een gezamelijk literatuurplan uit te voeren door een Haarens RaamMuseum te gaan organiseren. Dit plan past binnen de DCL ambities die ze uitgesproken hebben.
  • Donderdag 18 juni vindt een CMK stand van zaken gesprek plaats op BS. de Springplank in Vught.
  • Op donderdag 18 juni vind het stand van zaken gesprek op de Hasselbraam plaats. Deze staat in het teken van het organiseren van een teambijeenkomst direct na de zomervakantie. 
  • Op maandag 22 juni geeft beeldend kunstenaar Nina Denaux workshops aan de leerlingen van Zuiderbos passend bij BLINK thema dieren/lente.
  • In het kader van deskundigheidsbevordering en kennisdeling komen we met de marktplaatsen van Maas- en Meierij op donderdag 25 juni bij elkaar voor intervisie onder begeleiding van Marlou Vrijssen en DCL coach Rolf Vonk van Erfgoed Brabant. 
  • Dinsdag 30 juni hebben we een bijeenkomst met de onderwijswerkgroep én de beleidsmedewerker van de Gemeente Vught, waarin we Vughtbrede cultuureducatie-zaken bespreken.

Algemene informatie over de regeling Cultuureducatie met Kwaliteit vind je online op DeCultuurLoper.nl. De Cultuur Loper is het Brabantse instrument om je eigen CmK-pad te bewandelen. De stappen zie je terug onder traject.

Vragen en overwegingen
Heb je specifieke vragen over de CmK-regeling in relatie tot de mogelijkheden op jouw school? Stel je vragen gerust per mail of bel met Plaza Cultura voor een afspraak.