CMK update maart 2023

16 maart 2023

In de gemeente Vught nemen bijna alle scholen deel aan de CMK regeling. Plaza Cultura gebruikt de Cultuur Loper als leidraad in dit traject, een instrument dat werd ontwikkeld door Kunstloc. Bij deze de update over de maand maart 2023.

  • In maart diende Plaza Cultura de CMK verantwoording 2022 in. Daarvoor haalden wij gegevens op bij de directies, voerde Plaza Cultura alle gegevens in, in het nieuwe online systeem waaruit een uitdraai gegeneeerd werd voor de gemeente Vught, deze werd vervolgens ondertekend door de gemeente Vught en door Plaza Cultura weer geupload in het online verantwoordingssysteem van KunstLoc. Zij verzamelen alle Provinciale gegevens van de deelnemende gemeenten aan de CMK regeling en leggen op hun beurt weer verantwoording af aan het Fonds voor Cultuurparticipatie #soyouknow. 
  • Maandag 6 maart vond de 2e ICC basiscursus bijeenkomst plaats in de Kilsdonkse molen. Door het scholen van de ICC'ers werken we continue aan groeiende kwaliteit. Meer over de inhoud van deze cursus lees en zie je hier.
  • Op 14 maart heeft het Kwaliteitsteam Cultuur & Crea van Basisschool Dr. Landman (Helvoirt) een ambitiegesprek gevoerd. Ze hebben gedroomd over wat een leerling op hun school mee zou moeten maken als het gaat om kunst en cultuur, bedacht wat er nodig is om die droom te realiseren en realistische ambities benoemd waarmee ze het cultuuronderwijs nog beter vorm kunnen gaan geven. De ambities worden nog met de rest van het team besproken in zogenaamde scrum-sessies, om zo te bepalen hoe het cultuuronderwijs er de komende jaren uit gaat zien.
  • In maart zien ruim 2400 leerlingen een professionele dansvoorstelling in het kader van het DANSJAAR | domeiin 3.
    Er doen 8 basisscholen mee met dit dansjaar: de Avonturier, de Lichtstraat, de Piramide, de Schalm, de Springplank de Koningslinde, Het Molenven en Zuiderbos.
    - 10 x speelde de dansvoorstelling TETRIS van Arch8 in Jeugd- en Jongerencentrum Elzenburg: 1100 bovenbouwers genoten van dit interactieve dansspektakel;
    - 3 x speelde de dansvoorstelling DOE MAAR NIET van Lara&Lotte in Theater de Speeldoos: 270 groep 7-8'ers zagen dit betekenisvolle dansstuk over fysieke grenzen;
    - 4 x speelde de dansvoorstelling ..En Het Grenzeloze Sleutelgat van Lamelis; een aaneenschakeling van situaties voor 420 kleuters en kinderen uit groep 3-4;
    - 3x zal de dansvoorstelling VIER van De Dansers spelen in Theater de Speeldoos; ruim 680 kleuters en leerlingen uit groep 3-4 gaan deze voorstelling over de seizoenen zien.
    In ons fotoalbum een kleine impressie!
  • Donderdag 16 maart stond er weer een CMK stand van zaken gesprek gepland op obs de Piramide. We keken terug en blikten vooruit: wat staat er te gebeuren op korte en lange termijn en hoe draagt dit bij aan het verwezenlijken van de cultuurambities van de school. 

Vragen en overwegingen
Heb je specifieke vragen over de CmK-regeling in relatie tot de mogelijkheden op jouw school? Stel je vragen gerust per mail of bel met Plaza Cultura voor een afspraak.