CMK update mei 2021

24 mei 2021

In zowel de gemeente Vught (en tot de zomervakantie) in Sint-Michielsgestel nemen alle scholen deel aan de CMK regeling en dat zijn er nogal wat! Plaza Cultura gebruikt de Cultuur Loper als leidraad in dit traject, een instrument dat werd ontwikkeld door Kunstbalie. Bij deze de update over de maand mei 2021:

  • Dinsdag 18 mei is de ICC basiscursus herstart. De cursus begon eerder dit schooljaar in oktober 2020 maar wegens COVID hebben we deze moeten opschorten. Afgelopen dinsdag waren de cursisten onder coachende begeleiding van Jacqueline Braat te gast bij Muzelink te Oss. We kregen terug dat het een fijne en vruchtbare bijeenkomst was! De volgende data zijn: 24 juni, 30 september, 11 en 25 november. Alle deelnemers hebben daar inmiddels bericht over ontvangen.
  • Dinsdag 25 mei komt de werkgroep voor het literatuurjaar 2021-2022 bij elkaar. Deze werkgroep zal samen vorm gaan geven aan de activiteiten die in het kader van literatuur plaats gaan vinden op scholen in Vught, Cromvoirt en Helvoirt. In de werkgroep wordt samengewerkt met leerkrachten, een leesconsulent van Huis73 (bibliotheek) en theatervormgever en literatuurkunstenaar Judith Abels.

Algemene informatie over de regeling Cultuureducatie met Kwaliteit vind je online op de vernieuwde website van de DeCultuurLoper.nl. De Cultuur Loper is het Brabantse instrument om je eigen CmK-pad te bewandelen. De stappen zie je terug onder traject.

Vragen en overwegingen
Heb je specifieke vragen over de CmK-regeling in relatie tot de mogelijkheden op jouw school? Stel je vragen gerust per mail of bel met Plaza Cultura voor een afspraak.