CMK update november 2018

29 oktober 2018

In zowel de gemeente Vught als Sint-Michielsgestel nemen alle scholen deel aan de CMK regeling en dat zijn er nogal wat! Plaza Cultura gebruikt de Cultuur Loper als leidraad in dit traject, een instrument dat werd ontwikkeld door Kunstbalie. Bij deze de update over de maand november.

  • Op 1 november vindt de DDCL bijeenkomst. Een overleg/intervisie met de samenwerkende marktplaatsen cultuureducatie Maas- & Meierij waar Plaza Cultura deel van uitmaakt. Samen bekijken en belichten we CMK gerelateerde zaken. We zijn te gast bij Let's Play in Schijndel. 
  • Op woensdag 14 november vindt de teamscholing van Pinterest naar werkvloer van Artisjok & Olijfje plaats voor (een deel van) het team van obs de Piramide in Vught.
  • Op 14 november voert Kristel een CMK stand van zaken gesprek op bs Fonkel in Den Dungen. 
  • De Sint Lambertusschool is bezig met het vormgeven van muziekateliers voor de tweede helft van het schooljaar. Komende weken gaan zij in gesprek met diverse muziekaanbieders.
  • Op donderdag 15 november voert Kristel een CMK stand van zaken gesprek op zowel de Lichstraat als het Molenven in Vught.
  • Op vrijdag 16 november speelt de voorstelling Rhythmix van de Philharmonie Zuidnederland op basisschool Herman Jozef. Dit in het kader van de wens/ambitie van de school om de leerlingen ook kennis te laten maken met domein 3 = in verbinding met kunst en cultuur uit de grote wereld ontwikkelt de leerling zich als publiek.
  • Op dinsdag 20 november voert Kristel een CMK stand van zaken gesprek op bs Roald Dahl.
  • Op donderdag 29 november voert Kristel met de nieuwe directeur en ICC'er van de Wegwijzer het ambitiegesprek behorende bij de CultuurLoper.

Meer informatie

Algemene informatie over de regeling Cultuureducatie met Kwaliteit vind je online op DeCultuurLoper.nl. De Cultuur Loper is het Brabantse instrument om je eigen CmK-pad te bewandelen. De stappen zie je terug onder traject.

Vragen en overwegingen

Heb je specifieke vragen over de CmK-regeling in relatie tot de mogelijkheden op jouw school? Stel je vragen gerust per mail of bel met Plaza Cultura voor een afspraak.