CMK update oktober 2020

25 september 2020

In zowel de gemeente Vught als Sint-Michielsgestel nemen alle scholen deel aan de CMK regeling en dat zijn er nogal wat! Plaza Cultura gebruikt de Cultuur Loper als leidraad in dit traject, een instrument dat werd ontwikkeld door Kunstbalie. Vijf scholen van Cadans Primair in de gemeente Haaren doen niet mee aan de CMK-regeling, maar doorlopen samen met Plaza Cultura de stappen van De CultuurLoper. Bij deze de update over de maand oktober 2020:

  • Donderdag 1 oktober start de CMK-proof ICC basiscursus nieuwe stijl in ons werkgebied. Met trainer Jacqueline Braat gaan zij aan de slag met het elkaar leren kennen, verkennen van de leervragen, behoeftes ophalen en ook kennismaken met het culturele aanbod in de omgeving van de school. Deze eerste bijeenkomst zijn we te gast bij het Noordbrabants Museum te Den Bosch. 
  • Dinsdag 6 oktober stond het stand van zaken gesprek gepland bij De Schalm in Vught met al haar drie ICC-ers.
  • Donderdag 8 oktober voert Heleen een CMK stand van zaken gesprek met de ICC'ers van ojbs De Lichtstraat in Vught.
  • Op donderdag 8 oktober voerden we een evaluatiegesprek met de Klim-op in Haaren over het schoolbreed project met kunstenaar Carola Mokveld. Het was een zeer goede evaluatie. Een van de doelstellingen was -buiten dat het inhoudelijk, educatief en praktisch goed moest kloppen- dat het ook een project moest zijn waar de leerlingen én de leerkrachten blij van zouden worden. Door de samenwerking en de expertise van Carola én van de school is de conclusie dat het project meer dan geslaagd is.
  • Vrijdag 9 oktober vonden de laatste danslessen door Laurie Korsten plaats op de Lampbertus in Gemonde. In het kader van de kinderboekenweek gingen de kinderen van groep 4 en 5 dansen op de geschiedenis van de Watersnoodramp. 
  • Op maandag 12 oktober werd weer een CMK stand van zaken gesprek gevoerd met de ICC'er van bs Fonkel. 
  • In de week van 26 oktober start beeldend kunstenaar Inge Bollen op bs de Wegwijzer in Den Dungen. Dit jaar staat de kunstdiscipline 'beeldend' in de schijnwerpers en de Wegwijzer geeft hier vorm aan door een kick-off te verzorgen voor het team en lessen in de klas van Inge Bollen.
  • Daarnaast is Iris Bambacht al enige weken aan het werk op bs de Touwladder in Stin-Michielsgestel, van week 36 t/m 39 maakt Iris stoffen met de leerlingen met elke week een andere textieltechniek. Van week 40 t/m 42 gaat ze kleding maken met de kinderen.
  • Op dinsdag 27 oktober vindt een volgend stand van zaken gesprek plaats op bs. Franscicus in Biezenmortel. Dit wordt ook meteen het laatste ondersteuningsgesprek omdat door de gemeentelijke herindeling van de gemeente Haaren, Biezenmortel naar Tilburg gaat. Franscicus gaat vanaf dan de diensten van onze collega's Cist afnemen.
  • Woensdag 28 oktober 
  • Donderdag 29 oktober vindt er weer een CMK stand van zaken gesprek plaats met de ICC'ers en directeur van obs de Piramide. 

Algemene informatie over de regeling Cultuureducatie met Kwaliteit vind je online op DeCultuurLoper.nl. De Cultuur Loper is het Brabantse instrument om je eigen CmK-pad te bewandelen. De stappen zie je terug onder traject.

Vragen en overwegingen
Heb je specifieke vragen over de CmK-regeling in relatie tot de mogelijkheden op jouw school? Stel je vragen gerust per mail of bel met Plaza Cultura voor een afspraak.