Danslessen door Lotte Timmermans op bs de Touwladder

19 januari 2022

Wat was het weer genieten voor de kinderen uit de groepen 4 t/m 8 van bs de Touwladder uit Sint-Michielsgestel om zes danslessen te mogen krijgen van dansdocente Lotte Timmermans. Voor de kinderen een moment om eens “heerlijk uit je dak te gaan” en voor Lotte de uitdaging om tijdens de danslessen de kinderen te laten experimenteren met fantasierijke opdrachten. Dit alles om vooral de creativiteit te stimuleren. Zo kwamen spelenderwijs tijdens de danslessen de drie competenties aan bod en soms sloten de opdrachten aan bij het thema van de groep.

Wat vond Teun uit groep 5 a van de danslessen:
Teun schrijft: “De dans was héél leuk. Ik had plezier met juf Lotte. De ene keer hadden we de achtbaan over de mond, slokdarm, maag en darm. Ook dansten we de doktersweg.”
Lieve schrijft:” Ik vond de dansles juf duidelijk en niet zo streng en we deden leuke opdrachten. Alle kinderen vonden het leuk. En die opdrachten waren bijvoorbeeld: mensengame of doktersweg.”

Tussen de carnaval en de meivakantie komen de groepen 1 t/m 3 aan de beurt om te gaan genieten van dans. Dat gaat weer leuk en leerzaam worden. Lotte, we kijken ernaar uit. Tot dan!

Tekst en foto's: Liesbeth van Rijn (ICC'er van bs de Touwladder)