Even voorstellen: Inge Bollen

12 oktober 2020

Als gastdocent beeldende vorming zal ik samen met school en de desbetreffende leerkracht zoeken naar een zinvolle, uitdagende invulling van het project. Samen brengen we cultuureducatie op een hoger plan en halen we het maximale uit hoofden en handen!

Mijn opdrachten binnen de groep zijn duidelijk, concreet en gekaderd. Binnen dat kader vind ik het heel belangrijk dat er een mogelijkheid is om te experimenteren, onderzoeken, uit te proberen, te falen, alternatieven te zoeken en daarvan weer te leren. Het stuk autonomie vind ik erg belangrijk; jij maakt hier de keuzes en zo wordt het ook jou werk. Durf jij “out-of-the-box” te denken en onafhankelijk?

Op de allereerste plaats zijn mijn lessen gewoon –leuk-. Want pas als iets leuk is, komt er enthousiasme en komt er enthousiasme dan is de motor voor je hersenen aan (of juist uit) en zal er ruimte zijn voor loslaten en vooral doen! De kinderen gaan vaardigheden ontwikkelen die zij straks in de veranderende maatschappij hard nodig zullen hebben: samenwerken, creativiteit, communiceren, probleemoplossend vermogen, kritisch denken en sociale en culturele vaardigheden worden en zijn steeds belangrijker.

Ik zie soms kinderen uit de hectiek en realiteit stappen van alledag, volledig opgaan in de opdracht en het materiaal. Dan is mijn doel méér dan bereikt. Zo ontstaan er soms situaties in mijn atelier waar ik stil van kan worden: na een intensieve, stille, afgezonderde zoektocht roept spontaan een meisje van 7 jaar: “Kijk eens wat mooi, ik wist van mezelf niet eens dat ik dit kon”…Deze zin máákt mijn dag en deze zin maakt mijn werk zo leuk en zinvol!

 

Groetjes van Inge Bollen
T: 06-21822836
info@atelieringebollen.nl 
https://www.atelieringebollen.nl/