Even voorstellen: Marijke Liefting

3 april 2019

Mijn naam is Marijke Liefting (1967) en ik heb het mooiste werk van de wereld. Ik ben co-teacher Beeldende Vorming en educatief auteur. Ik mag onderzoeken, scheppen, nadenken, uitproberen, schrijven, schilderen, praten, reflecteren en opnieuw maken. Het is een oneindig proces, dat ik graag deel met leerkrachten en leerlingen. Want bijna iedereen ervaart deze activiteiten als zinvol en het geeft de meesten van ons een intense voldoening om iets te creëren naar eigen idee.

Ik kom op school, bijvoorbeeld als leerkrachten bij een training Beeldende Vorming enthousiast worden over de procesgericht didactiek, maar dit niet weten te vertalen naar de dagelijkse praktijk. Ik kom in beeld als jij iets wilt veranderen in jouw onderwijs. Het gaat bijvoorbeeld mis met het onderwerp en je leerlingen raken niet betrokken. Je introductie slaat niet aan. Je leerlingen willen wel maar hun technische vaardigheden schieten tekort. Je houdt misschien wel een reflectiegesprek, maar je vindt de opbrengst zo mager. En bij al die zaken heb je geen idee, wat de oorzaak is of hoe je het kan veranderen.

Totdat je besluit er tijd voor uit te trekken en jezelf ruimte gunt om stil te staan bij de doelen van jouw beeldende lessen. Dan kijken we samen naar je lesvoorbereiding, kijken we tijdens je les naar het gedrag van je leerlingen. Naderhand reflecteren we samen en kun jij mooie nieuwe inzichten oogsten. Dan blijkt, dat je echt wel weet wat je te doen staat. Alleen jij kunt jezelf veranderen. Durf je dat proces aan te gaan?

Marijke Liefting

www.marijkeliefting.nl

06 28110081

Marijke@marijkeliefting.nl