Gezocht: Scholen vol verbeeldingskracht voor een Cultuur Loper- theaterproject

13 maart 2019

Kunstenares Peerke Malschaert is in opdracht van KunstLoc op zoek naar scholen die deel willen nemen aan een Cultuurloper- Theaterproject.

Vanuit De Cultuur Loper wil KunslLoc een kunstbeleving voor scholen vormgeven om met scholen het gesprek aan te kunnen gaan over een kunstervaring en hoe dat bijdraagt aan betekenisgeving.

Wie is Peerke?
Peerke Malschaert is theatermaker. Ze is nieuwsgierig naar die emoties waar je niet iedere dag over praat en waarvan je eigenlijk hoopt dat je ze niet hebt. . Een verdrietige bui, een boze bui of een sombere bui. Iedereen heeft ze en soms overkomen ze je, net zoals een regenbui, die kan je ook niet plannen.

Wat wil ze met de scholen doen?
Peerke wil leraren en leerlingen uitnodigen om in gesprek te gaan over tranen, stilte en somber zijn. Hoe werkt dat nu eigenlijk bij jou, bij vriendjes of vriendinnetjes, thuis of in de klas? Hoe ziet het eruit als je woedend bent? Of verdrietig? En waar zitten die emoties in je lichaam? Peerke maakt een korte documentaire van de gesprekken die ze voert. Deze documentaire is een vooronderzoek voor een kunstproject dat later in het jaar op Cultuur Loper scholen zal plaatsvinden.

Lijkt het je interessant om als school mee te doen?
Lees dan voor meer informatie de pdf in de bijlage!