Gloednieuwe workshop over kinderrechten

23 februari 2022

Bron: IDFA  Beeld:Pixabay

Welke rechten heb je als je ouders gaan scheiden? Heb je hier als kind een stem in? En als je deze hebt, hoe zorg je dan dat anderen hem horen? Naar aanleiding van de documentairereeks Mijn ouders zijn gescheiden (EOdocs) ontwikkelden Cinekid, Impact Makers, Cerutti Film en IDFA een workshop die bijdraagt aan de weerbaarheid van kinderen.

De workshop bestaat uit twee delen:

Kinderrechten: waar haal je je recht als kind?
Een jurist(e) van de Kind- en Jongerenrechtswinkel komt langs om te praten over de rechten van het kind als ouders gaan scheiden. Door middel van een rollenspel leren kinderen op een laagdrempelige manier over de juridische kant van deze situatie en vooral waar zij zelf recht op hebben. Deze input biedt tevens inspiratie voor het tweede deel van de workshop.

Spoken word: hoe verwoord je je gevoelens?
Na het kijken van een van de films uit de documentairereeks gaat een spoken word artiest met de klas aan de slag. Spoken word, een combinatie tussen hiphop en poëzie en met een oorsprong in de burgerrechtenbeweging, is hierin de creatieve tool om woorden te vinden voor moeilijke gevoelens en het gesprek met elkaar aan te gaan. Door middel van verschillende oefeningen werkt de klas zelf aan een tekst.

Lees hier meer over deze workshop en hoe je deze kan boeken