Gr. 6-7-8 Herman Jozefschool bezoeken Muziekgebouw Eindhoven

29 oktober 2018

Wat kan je nog boeien als je de basisschool bijna ontgroeid bent, bijna alles is op internet al eens voorbij gekomen. Maar als het live voor je neus gebeurt dan is het mega-cool.

400 Leerlingen van groep 7-8, 60 musici van philharmonie zuidnederland, 4 slagwerkers van Percossa en de dirigent zijn onmisbaar voor de uitvoering van Rhythmix. Een muzikale live show vol actie en reactie én vele mooie luistermomenten met muziek van verschillende componisten als Ravel, Sjostakovitsj en Kabalevski. Het is ongelofelijk wat de musici kunnen met hun instrumenten! Kun je nog een speld horen vallen als het orkest speelt? Je ontdekt het in de Quiz.

De groepen 6, 7 en 8 van basischool Herman Jozef uit Middelrode zijn erbij! Dit in het kader van de cultuurambities van de school om de kinderen zich in verbinding met kunst en cultuur uit de grote wereld te laten ontwikkelen zich als publiek. Daarnaast vormt deze voorstelling het verlengde van waar de school, sinds de honorening van de impuls muziekonderwijs, mee bezig is op school: méér muziek in de klas!