Gratis rondleidingen door van Gogh tentoonstelling

29 maart 2019

Speciaal voor het onderwijs opent het Noordbrabants Museum bij deze tentoonstelling in de ochtenduren het museum en biedt alle Brabantse scholen naast gratis entree ook gratis rondleidingen aan. Van kleuterklas tot MBO-groep: iedereen is welkom! Voor elke doelgroep is er een passend lesprogramma dat aansluit bij hun kennis en beleving.

Vaak wordt Vincent afgeschilderd als een arme, eenzame en gekke man, maar dat is overdreven! In zijn leven zijn er heel wat mensen geweest die van hem hielden, hem steunden en waardeerden. In de tentoonstelling Van Goghs intimi. Vrienden, familie, modellen leer je Vincent kennen via de tekeningen, brieven en documenten van de mensen om hem heen.

Van Gogh onderwijsprogramma

“Vincent van Gogh? De kunstenaar die zijn oor afsneed?” Vincent is een icoon geworden. Maar wat weten we nu écht over de Brabantse schilder? In de rondleiding ontmoet je de familie en vrienden van Van Gogh. Wat kunnen zij ons over deze bijzondere man vertellen? Bekijk hier het van Gogh scholenprogramma van het Noordbrabants Museum.

Inschrijven kan vanaf 30 april a.s. Ben er snel bij want vol=vol!