Het Kerst Muziekgala 2018 in Brabanthallen 's-Hertogenbosch

26 november 2018

Op 19 december organiseert stichting Méér Muziek in de Klas een bijzonder evenement: Het Kerst Muziekgala 2018! Na Koninklijk Theater Carré in 2016 en Rotterdam Ahoy in 2017, zijn op 19 december de Brabanthallen in Den Bosch het decor voor de gezelligste, muzikale kerstuitzending van het jaar.

De Grootste Schoolband van Nederland
Ook dit jaar is Het Kerst Muziekgala weer het podium voor onder andere een optreden van de Grootste Schoolband van Nederland. Tot 15 december strijden elke zaterdag twee klassen uit één provincie tegen elkaar in Lang Leve de Muziek Show voor een plekje in deze schoolband. Het eindresultaat? Een band met meer dan 300 kinderen die mogen optreden in de Brabanthallen in Den Bosch voor onder andere eregast Koningin Máxima.

Spetterende optredens
Naast een optreden van de Grootste Schoolband van Nederland zit het gala vol met muziek door en voor kinderen, met optredens van onder anderen Guus Meeuwis, Ilse DeLange, Matt Simons, Sharon Doorson en jonge muzikanten. Deze feestelijke middag wordt gepresenteerd door Buddy Vedder en Romy Monteiro en geregistreerd door AVROTROS. Het Kerst Muziekgala 2018 wordt uitgezonden op 26 december om 20:28 uur op NPO1.

Scholen aanwezig uit het werkgebied van Plaza Cultura
Plaza Cultura is door Méér Muziek in de Klas gevraagd de scholen uit haar werkgebied aan te schrijven die meedoen aan de regeling Cultuureducatie met Kwaliteit en/of de Impulsregeling muziek en dat zijn er nogal wat. De volgende scholen zijn aanwezig als publiek bij Het Kerst Muziekgala 2018:

  • Basisschool Roald Dahl uit Sint Michielsgestel
  • Herman Jozef school uit Middelrode
  • Fonkel uit Den Dungen
  • Touwladder uit Sint Michielsgestel

Veel plezier allemaal tijdens dit onvergetelijke moment!