Het Rijksmuseum op bezoek in VO klassen

30 november 2020

Het Rijksmuseum is weer open! Alles volgens de aangescherpte maatregelen en RIVM-protocollen waar we nu allemaal mee te maken hebben. Aangezien het voortgezet onderwijs niet naar ons kan komen, komen wij naar jullie toe. Gewoon in het klaslokaal, online, met een workshopdocent of rondleider totdat de leerlingen weer de programma's in het museum kunnen volgen. 

Workshop Dutch Design online
De kracht van Dutch Design is wereldwijd bekend. Maar wat is dat en hoe maak je dat? In deze online workshop gaan leerlingen zelf als ontwerper aan de slag. Geïnspireerd door toen, gemaakt voor nu. 

Online museumles Dit is het Rijksmuseum
In een online museumles maken leerlingen in 45 min kennis met het grootste museum van Nederland: van bouwput in het weiland tot aan een museum met miljoenen bezoekers. We bekijken samen met elkaar topstukken, we gaan in gesprek, vertellen verhalen en verklappen weetjes die niemand kent. Uiteindelijk eindigen we met een bloedstollende quiz.  

Online Talkshow Ed van der Elskens Crazy World
Wie was de meester straatfotograaf Ed van der Elsken? En wat maakt zijn werk zo bijzonder en relevant voor nu? In een gratis online live talkshow vanuit het Rijksmuseum komen jouw leerlingen hierachter en kunnen ze inspiratie opdoen voor hun eigen werk. 

Bekijk het aanbod