ICC bijeenkomsten Vught en Sint-Michielsgestel januari 2019

14 januari 2019

Maandag 21 januari werden de Vughtse ICC'er geschoold. Zij hebben gekozen voor de CMK-proof scholing educatief repertoire voor onderzoekend vermogen. We waren te gast bij Kunstlocatie Würth. Op gang komen, tijd geven, sleutelvragen stellen, weerstand bij jezelf mogen voelen, onderzoekende houding stimuleren, met cultuuronderwijs aansluiten bij een thema, welke houding vraagt dat van een leerkracht etc. Het kwam allemaal voorbij! #deskundigheidsbevordering #CMK#deCultuurLoper.

Dinsdagochtend 29 januari worden de Gestelse ICC'ers geschoold. Zij gaan aan de slag met Lobke en Marcelle van IDKR8. De culturele competenties en de bijbehorende gedragsindicatoren (wat zie je een kind in zijn gedrag doen als hij/zij aan het onderzoeken/creëren/reflecteren is) worden opgefrist en dat wordt gecombineerd met hoe je cultuuronderwijs laat aansluiten bij (WO) thema’s.

Ter info: elke school in de gemeente Vught en Sint-Michielsgestel heeft minimaal een gecertificeerde ICC'er, soms ondersteund door een schaduw-ICC'er. Al deze ICC'ers samen vormen het ICC netwerk Vught en ICC netwerk Sint-Michielsgestel. Zij komen 4 x per jaar bij elkaar. Tijdens een van deze bijeenkomsten genieten zij een scholing op het gebied van cultuureducatie. Plaza Cultura organiseert en fasciliteert deze bijeenkomsten, uitkomsten daarvan worden regelmatig teruggekoppelt in de directieoverleggen in beiden gemeenten en andersom.

Foto's van deze bijeenkomsten zijn te vinden in het fotoalbum op deze website