Impulsregeling culturele zzp'ers en erfgoedvrijwilligers

9 maart 2021

Ben jij als zzp’er werkzaam in cultuurparticipatie en/of –educatie, beoefen je een ambacht of werk je met erfgoedvrijwilligers? Dan is deze regeling misschien wel iets voor jou. Je kan ook als instelling aanvragen als je veel met bovengenoemde zzp’ers of vrijwilligers werkt, om hen te ondersteunen.

Door de gevolgen van Corona verandert de manier waarop we werken. Daar komt bij dat veel beroepen momenteel een flinke daling, of zelfs een volledig gebrek aan werk zien. Veel zelfstandigen in de kunst- en cultuursector kwamen en komen echter niet in aanmerking voor de pakketten met generieke noodsteun van de rijksoverheid, omdat zij niet aan de gestelde criteria voldoen. Deze regeling komt daar deels in tegemoet. Je kan binnen deze regeling subsidie aanvragen om te investeren in je eigen ontwikkeling. Zodat je nu, maar ook na corona volledig uitgerust bent voor de uitdagingen van deze tijd. Zo kan je investeren in het behoud en de voortzetting van je werkpraktijk.

Wil je jezelf bijvoorbeeld bijscholen, professionaliseren, ontwikkelen, of je wil nieuwe vaardigheden opdoen? Jezelf artistiek en inhoudelijk ontwikkelen? Misschien wil je wel een training doen om je werkpraktijk digitaal beter te kunnen aanbieden, of met nieuwe doelgroepen leren werken. Daar is deze regeling voor.

Deze regeling is een uitvoering van het tweede steunpakket vanuit de overheid voor de culturele en creatieve sector, voor het opvangen van de gevolgen van de coronacrisis.