Jaarcongres 'Leve het jonge kind' op 5 november a.s.

29 oktober 2019

Het Jaarcongres Leve het jonge kind! biedt kennis, ervaring en inzichten van professionals over de ontwikkeling van het jonge kind en hoe jij daar als professional in kinderopvang of onderwijs aan bij kan dragen.

Een positief zelfbeeld of
narcisme in ontwikkeling?

Kinderen hebben een positief zelfbeeld nodig om zich vrij te voelen: om relaties aan te gaan, nieuwe dingen te proberen en weerbaar te zijn. Een positief zelfbeeld is een teken van gezonde psychische ontwikkeling, maar wanneer is een positief zelfbeeld te sterk ontwikkeld? Als een kind altijd vooraan wil staan, zichzelf in alles beter vindt dan leeftijdsgenoten, voortdurend op zoek is naar aandacht en bevestiging. Kan er dan sprake zijn van narcisme in ontwikkeling bij jonge kinderen? Prof.dr. Sander Thomaes schreef een uitgebreid artikel Narcisme in ontwikkeling voor de PIP en geeft op 5 november een lezing in de Jaarbeurs.

Ontwikkelingspsychologisch onderzoek en de opvoedingspraktijk

Er is steeds meer kennis over het jonge kind. Ontwikkelingspsychologisch onderzoek moet bijdragen aan opvoedingsbekwaamheid en de kwaliteit van opvoedingspraktijken. De vraag is echter voor wie de kennis als eerste is bedoeld, voor de professional in kinderopvang, het onderwijs of de ouder? En heeft het kind er baat bij? Dr. Gerrit Breeuwsma geeft tijdens het congres een kritische reflectie op ontwikkelingspsychologisch onderzoek.

PROGRAMMA

AANMELDEN

Wil je bij dit congres aanwezig zijn? Schrijf je dan online in. Heb je vragen over het programma of andere zaken betreft het congres? Neem dan contact op met Logacom via 020-3203364 of mail naar office@logacom.nl.