Jeugdfonds Sport & Cultuur Vught

25 maart 2019

Het Jeugdfonds Sport & Cultuur ‘s Hertogenbosch-Vught betaalt de contributie / het lesgeld voor kinderen en jongeren van 4 tot 18 jaar uit gezinnen waar te weinig geld is voor een sportclub, muziek – of dansles, schilderen, theaterschool of een andere creatieve cursus.

Misschien ben jij leerkracht, kunstdocent, cultuuraanbieder, jongerenwerker in Vught en ken jij een kind dat heel graag mee zou willen doen met een sport- of cultuuractiviteit, maar kan het niet betalen?!
Een ouder of kind mag zelf geen aanvraag doen, maar de leerkracht, buurtsportcoach, cultuurcoach, schuldhulpverlener, jeugdhulpverlener, vrijwilliger van de Stichting Leergeld of het sociaal wijkteam kan als intermediair bij het Jeugdfonds een aanvraag doen.

Via de website van het Jeugdfonds Sport en Cultuur 's-Hertogenbosch-Vught kun je informatie krijgen en je als intermediair aanmelden.


Hoe het dan werkt voor een kind?

Stap 1: Vraag aan de juf of meester op school, de buurtsportcoach, cultuurcoach, schuldhulpverlener, vrijwilliger van de Stichting Leergeld of bij het sociaal wijkteam of hij/zij een aanvraag bij het Jeugdfonds Sport & Cultuur voor je kan doen.
Stap 2: De intermediair doet, in overleg met jou, een aanvraag. Dat gaat heel gemakkelijk online.
Stap 3: De intermediair hoort meestal binnen een week of drie of de aanvraag goedgekeurd of afgekeurd is en laat dat weten.
Stap 4: Als de aanvraag goedgekeurd is, kun je je kind aanmelden bij de sportclub, dans – of muziekschool of andere organisatie waar je kind op les wil. Wij betalen de contributie / lesgeld direct aan de lesgever. Je ontvangt zelf geen geld.


Dus mocht je een kind weten, voor wie dit een mooie kans biedt? Ga ermee aan de slag en maak hem/haar attent op deze mogelijkheid.
#cultuurvooriederkind

Ook Plaza Cultura (Heleen Korthals) is intermediair voor het Jeugdfonds Cultuur Vught.
Heb je een vraag? Neem gerust contact via: heleen@plazacultura.nl