Jureren gemeentelijke voorleeswedstrijden Vught en Sint-Michielsgestel

4 februari 2019

Op vrijdag 8 en maandag 18 februari neemt Plaza Cultura (resp. Dian en Kristel) weer deel als jurylid aan de gemeentelijke voorleeswedstrijd van Vught en Sint-Michielsgestel welke georganiseerd wordt door Bibliotheek Den Bosch. Elke deelnemer is kampioen geworden van zijn of haar school. De schoolkampioenen lezen ieder een fragment voor uit een door henzelf gekozen jeugdboek. De prestaties van de voorlezers worden beoordeeld door een deskundige jury, waaronder Dian/Kristel van Plaza Cultura.

In de gemeente Sint-Michielsgestel verwachten we: obs de Bolster, bs Roald Dahl, bs de Touwladder, de St. Lambertus school, de Wegwijzer, Fonkel, de Parel, Theresiaschool en de Herman Jozefschool. 

De gemeente Vught wordt vertegenwoordigd door voorleeskampioenen van obs De Piramide, bs De Leydraad, ojbs De Lichtstraat en door bs De Springplank.

De winnaars van de voorleeswedstrijden zullen zich gaan vertegenwoordigen tijdens de provinciale finales, die in maart en april worden gehouden. Daar gaan de schoolkampioenen uitmaken wie door mag naar de landelijke Finale van de Nationale Voorleeswedstrijd. 

Wij hebben er zin in!

groeten van Dian en Kristel