Literatuureducatie spannend? Zeker! #scholingliteratuureducatie

9 juli 2020

Voor het schooljaar 2020-2021 hebben we een scholing/deskundigheidsbevordering literatuureducatie samengesteld voor alle leerkrachten in het primair onderwijs. We denken een hele mooie mix gemaakt te hebben deskundigen die gepokt en gemazeld zijn binnen literatuureducatie en die bij jou een bijdrage gaan leveren aan: verbeeldingskracht, de techniek van het dichten, verhalend filosoferen, literatuur onderzoeken, nieuwsgierig, link met thematisch onderwijs, leesbevordering en taalonderwijs en vooral héél veel plezier! Na deze vier bijeenkomsten die ook afzonderlijk van elkaar geboekt kunnen worden kun jij direct met jouw groep leerlingen aan de slag en zul je merken dat literatuureducatie zó veelzijdig is dat deze altijd is in te passen

Vol trots willen we dan ook melden dat Annette Janssen specialist lezen en literatuur bij Huis73 (Bibliotheek Vught, Sint-Michielsgestel en Haaren) haar bijdrage gaat leveren als ook Kinderboekenschrijver Erik van Os en Beeldend en theaterkunstenaar Judith Abels.

Data:

  • Donderdag 12 november 2020, Kinderboekenschrijver Erik van Os
  • Dinsdag 2 februari 2021, Beeldend- en theaterkunstenaar Judith Abels.
  • Dinsdag 2 maart 2021, Beeldend en theater kunstenaar Judith Abels.
  • Annette Janssen van Huis73 (Bibliotheek Vught, Sint-Michielsgestel en Haaren). Voor deze scholingsbijeenkomst wordt bij voldoende aanmeldingen een nieuwe datum gezocht. 

Inhoud scholingen:
Deze vind je in de PDF onderaan dit bericht.

Tijdstip:
De inloop van alle bijeenkomsten is om 15.15 uur, start om 15.30 tot 17.00 uur

Locatie:
De locaties worden t.z.t. vastgesteld maar zullen in het werkgebied van Plaza Cultura plaatsvinden.

Kosten:
€ 25,- per deelnemer per datum. Tip: deze scholing valt onder deskundigheidsbevordering leerkrachten en kan betaald worden uit het CMK budget van de school. Overleg over de mogelijkheden met je eigen directeur en ICC'er. 

Inschrijven:
Inschrijven  voor alle bijeenomsten kan per direct via Dian Langenhuijzen: dian@plazacultura.nl. Voor de workshop met Erik van Os uiterlijk vrijdag 30 oktober. Voor de scholingen van Judith Abels uiterlijk 15 februari.