Maak je eigen minimuseum - thuisopdracht van het Noordbrabants museum

14 april 2020

Beste leerkracht,

Natuurlijk hadden we ook dit voorjaar weer allerlei leuke activiteiten en schoolbezoeken gepland voor kinderen. Helaas zijn niet alleen de scholen gesloten, maar is ook het museum dicht. Om scholen te helpen invulling te geven aan het creatieve onderwijs én om kinderen toch iets van ons museum te laten zien, hebben wij Je Eigen Museum bedacht.

Met 30 leuke en creatieve opdrachten kunnen de kinderen thuis aan de slag. Aan het eind hebben ze genoeg kunstwerken voor hun eigen museum. Daar hoort natuurlijk een feestelijke opening bij! Wij hopen dat jullie ons willen helpen om het #jeeigenmuseum project naar de 'thuisklaslokalen' van de kinderen te brengen. Wellicht als onderdeel van de weekprogramma’s van school of mooie extra. Klik hier voor het introducatiefilmpje.

Begin je museum
Op onze Instagram plaatsen we vanaf dinsdag 14 april iedere doordeweekse dag een filmpje met een opdracht. Deze zijn geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar, maar ook leuk om samen te doen als gezin. Je kunt ook later beginnen, opdrachten overslaan of filmpjes terugkijken.

Deel je #eigenmuseum met ons
We vinden het fantastisch om de kunstwerken van de kinderen te zien. Deel deze met ons door een foto te posten op instagram met #jeeigenmuseum. De leukste, gekste, mooiste resultaten delen wij natuurlijk!

Neem contact op
Hebben jullie vragen? Wij zijn te bereiken via educatie@hnbm.nl of via @je_eigen_museum op Instagram.

Groet,

Aafke, Geertje en Sofie

Team Educatie van Het Noordbrabants Museum