Meld je nu aan voor de gratis Duurzame Design Award 2023

20 juni 2022

Ontwerp met jouw klas een oplossing om de biodiversiteit rond jullie school een boost te geven en win de Duurzame Design Award 2023!

Boost biodiversiteit!
Op aarde leven zo’n 8 miljoen planten- en diersoorten. En al die soorten - inclusief de mens - zijn onderling afhankelijk van elkaar. Van die 8 miljoen soorten zullen 1 miljoen soorten binnen enkele tientallen jaren uitsterven. En daar kunnen we achteraf niets meer aan doen. Het is dus nu tijd voor actie. Meld jouw klas aan voor de gratis challenge:

Boost biodiversiteit rond onze school!

In deze challenge onderzoeken leerlingen waardoor de biodiversiteit afneemt en wat nodig is om de biodiversiteit te laten groeien. Vervolgens bedenken leerlingen oplossingen om de biodiversiteit rond hun eigen school een boost te geven. Met deze challenge maak je technologie op een creatieve manier toegankelijk én werk je aan een betere wereld! De klas met het beste concept wint een Design 3-daagse ter waarde van €1500,- om hun beste idee verder uit te werken en écht te realiseren.

Praktisch

  • Kosten: deelname aan de Duurzame Design Award en workshops is helemaal gratis
  • Doelgroep: groep 6/7/8 primair onderwijs en klas 1/2 voortgezet onderwijs
  • Data: Scholen kunnen starten vanaf september 2022
  • Deadline inzendingen: 22 april 2023
  • Duur: reken voor de uitvoering van de challenge 10 tot 14 uur Begeleiding
  • Alle deelnemers maken bij deze challenge gebruik van onze educatieve online game. Deze zit vol uitdagend lesmateriaal en hulp bij elke stap in het design thinking proces.
  • Deelnemende klassen kunnen daarnaast enkele uren begeleiding in de klas plannen
  • Er is een aparte categorie voor de bovenbouw van het PO en voor de onderbouw van het VO. Alle scholen in Nederland kunnen gratis meedoen!

Meld je nu aan via: designweekatschool.nl/award2023.

Je kunt je hier ook inschrijven voor de gratis workshops voor leerkrachten én leerlingen rondom Duurzaamheid, Design thinking en Digitale geletterdheid.
Vragen? Mail naar patty@designweekatschool.nl