Minister Van Engelshoven lanceert programma Cultuurparticipatie

8 juni 2020

Op zaterdag 13 juni lanceert minister Ingrid van Engelshoven om 19:30 uur het programma Cultuurparticipatie tijdens de online talkshow ‘Cultuur voor iedereen’ bij Studio KUUB. Met dit programma willen het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW), LKCA en het Fonds voor Cultuurparticipatie drempels wegnemen en zorgen dat iedereen gelijke kansen krijgt om deel te nemen aan cultuur.

Online talkshow Cultuur voor iedereen

Presentator Lucille Werner zal de minister verwelkomen in de online talkshow Cultuur voor Iedereen bij Studio Kuub, partner van de campagne iktoon die hele maand juni amateurkunst in het zonnetje zet. De uitzending staat in het teken van het vieren en tonen van inclusieve cultuurparticipatie. Aan tafel schuiven ook aan organisator van Studio Kuub Lonneke van Heugten, creatieveling Raymon Strijbis en jurylid van de Gouden C Isis Geurts.

Naast de bekendmaking van het programma Cultuurparticipatie reikt de minister de jaarlijkse Gouden C uit, een prijs voor een inclusief cultuurparticipatieproject. Tijdens de uitzending schakelen we live met de winnaar en sluiten we in zomerse sferen af met het optreden van Raymon.

Volg de lancering van het programma Cultuurparticipatie met de livestream* van de online talkshow Cultuur voor Iedereen.
*Link naar livestream volgt op de website van lkca.
 

Programma Cultuurparticipatie

De komende jaren werken het ministerie van OCW, LKCA en het Fonds samen met o.a. organisaties uit de culturele sector en het sociaal domein aan de vergroting van de toegankelijkheid, zichtbaarheid en erkenning van cultuurdeelname in de samenleving. LKCA draagt aan dit programma bij door kennis over initiatieven die drempels wegnemen of verlagen vast te leggen in o.a. kennisdossiers en deze inzichten te delen. Hiervoor gebruiken we o.a. ervaringen die we hebben opgedaan bij ondersteunende projecten en activiteiten uit de meerjaren subsidieregeling binnen het programma Samen cultuurmaken van het Fonds voor Cultuurparticipatie. Op deze manier kunnen zowel culturele als sociale professionals deze kennis benutten en toepassen zodat iedereen de gunstige effecten van actieve cultuurdeelname kan ervaren. Naast gewoon plezier, draagt cultuurparticipatie bij aan zingeving en welbevinden.