Nieuwe expositie bij Kunstlocatie Würth

6 mei 2019

Kunstlocatie Würth opende op 7 april de nieuwe tentoonstelling:

François Morellet – Geometrie en Ironie
Kunstwerken uit de Verzameling Würth

Vandaag de dag wordt Morellet (1926 Cholet – 2016 Cholet, Frankrijk) wereldwijd gezien als één van de meest toonaangevende kunstenaars van de Concrete kunst. Ook wel bekend als Geometrisch abstracte kunst. Naast de schilderkunst hield hij zich in zijn werkzame bestaan ook bezig met grafische kunst, beeldhouwkunst en lichtkunst in de vorm van installaties.

De kunst van Morellet geniet internationale bekendheid en wordt wereldwijd tentoongesteld. De tentoonstelling ‘François Morellet - Geometrie en Ironie’ bevat 29 kunstwerken uit de Verzameling Würth. Sommige hiervan bestaan uit meerdere objecten. De getoonde kunstwerken zijn allen afkomstig uit de periode van 1961 tot en met 2005.

Educatie schoolkassen
De aanvragen voor kunsteducatie is de afgelopen jaren flink toegenomen. Ook bij de tentoonstelling met kunstwerken van Morellet is er een mooi educatieprogramma ontwikkeld.
Het professioneel educatieteam van Kunstlocatie Würth ontvangt uw schoolklas graag! Het educatieprogramma wordt gratis aangeboden. Wij vinden dat iedereen met Kunst & Cultuur in aanraking moet kunnen komen. Voor meer informatie kunt u verder lezen op de website

Voor meer over de inhoud van de exposities is hier de folder te downloaden.