Samen 1 kunstwerk maken: Labyrint van Vught

23 maart 2023

Labyrint van Vught

Op 1 april tijdens Voorburg Verwondert en 2 april tijdens Proef Vught start dit unieke community-artproject, gebaseerd op verhalen. De komende 1,5 jaar reizen kunstenares Judith Abels en gesprekspartner Jente Lens-Swanenberg door Cromvoirt, Helvoirt en Vught en luisteren ze naar wat mensen beweegt. Deze verhalen gaan zij samen met iedereen die wil (leren) creëren, verbeelden op textiel. Door gratis workshops, kan men verschillende stofbewerkingstechnieken leren en een eigen expertise inbrengen. Al deze ontwerpen worden gebundeld, in labyrintvorm opgehangen. Zodat men letterlijk mag (ver)dwalen in de verhalen van dorpsgenoten.

Met het Tapijt van Bayeux als inspiratiebron, is het idee ontstaan voor een moderne variant. Een voor Vught, die vol staat met verbindende verhalen, uit het heden en verleden. Verhalen over gebruiken, gebeurtenissen, tradities en meer. Hierdoor wordt de gelaagdheid en de diversiteit van de Vughtse bevolking zichtbaar, met alle overeenkomsten en verschillen. 


Voor wie en op welke manier?

Iedereen vanaf 10 jaar die betrokken is bij de gemeente Vught kan gratis, vrijblijvend en op meerdere manieren deelnemen:

  • Word verteller 
  • Word interviewer 
  • Word maker 
  • Word ambassadeur 

Op verschillende locaties en met een labyrint-van-Vught-camper gaan Judith en Jente de wijken in om laagdrempelig kennis te maken en mensen uit te nodigen om mee te verbeelden. Iedereen is welkom! Word ook onderdeel van dit unieke project! Meer weten? www.labyrintvanvught.nl

Het labyrint van Vught is mede mogelijk gemaakt door Stichting het Blauwe Strand, Fonds voor Cultuurparticipatie, VSBFonds, Lang Leve Kunst Fonds en Plaza Cultura.