STRP festival 2019

3 december 2018

Here’s to the future, zegt STRP. Waarna STRP je – kritisch, optimistisch en onderzoekend – naar de toekomst toe gidst. Komende 2 jaar verkennen we hoe positief futurisme eruit kan zien. En tijdens STRP Festival 2019 deelt STRP hun eerste bevindingen met het publiek. STRP activeert met een uitgebreid educatief programma en inspireert met actuele kunst waarbij technologie centraal staat.

ATLAS van Yann Deval & Marie Losseau, is één van de kunstwerken waarmee STRP dit doet. ATLAS houdt het midden tussen digitale en beeldende kunst in de vorm van een interactieve tentoonstelling. Je wordt ondergedompeld in een archipel van poëtische eilanden en daarna uitgenodigd om virtuele steden, zonder inwoners, te bouwen met behulp van een ‘seed launcher’. De gecreëerde steden krijgen een eigen leven, net als levende organismen.

Teun Vonk, die tijdens STRP Biënnale 2017 de interactieve installatie Physyical Mind toonde, werkt momenteel aan een nieuw interactief concept waar STRP als coproducent bij betrokken zal zijn. A Sense of Gravity wordt een immersieve installatie die je zelf laat ervaren hoe het is om aan de zwaartekracht te ontsnappen.

Mike Mills, tenslotte, toont in de documentaire A Mind Forever Voyaging Through Strange Seas of Thought Alone, de ultieme futurologen: een tiental kinderen, wiens ouders in Silicon Valley werken, anticiperen op een lange toekomst die voor hen ligt en wat de technologie voor invloed daarop heeft.
 

STRP SCHOOL - rondleidingen en workshops
Het STRP SCHOOL programma bestaat uit een levendige tour, waarin deelnemers vooral zelf ontdekken, zelf doen en aan het denken worden gezet. Complementair aan een rondleiding kun je ook kiezen voor een workshop. Het definitieve workshopprogramma is nu bekend. STRP heeft ondertussen al 2600 inschrijvingen. Wees er dus snel bij.

Hier kun je je inschrijven

Voor wie

  • Midden- en bovenbouw SBO en PO (sluit aan bij verschillende kerndoelen van Kunstzinnige Oriëntatieen Oriëntatie op jezelf en de wereld).
  • Voor alle klassen VSO, VMBO, HAVO en VWO, onder- en bovenbouw (zeer geschikt voor CKV,Cultuur en Maatschappij, Sector Techniek en Technasium.
  • MBO techniek, creatief, sociale beroepen (zeer geschikt voor Burgerschap, Creativiteit enTechniek)
  • HBO en Master studenten
  • Docententeams


Wanneer
Maandag 1 t/m vrijdag 5 april 2019, 09.00-17.00u op Strijp-S te Eindhoven

Kosten
De kosten voor het STRP SCHOOL programma zijn gelijk gebleven ten opzichte van 2017!

  • Rondleiding: 75 minuten, € 7,- per leerling
  • Rondleiding + workshop: 150 minuten, € 14,- per leerling

Betaling via klassikaal tegoed CJP Cultuurkaart, tegoed Museumschatten of per factuur.


Meer informatie of vragen
Shirley Hendrikse - STRP SHARE
040 236 7228 of 06 149 82 414
shirley[at]strp.nl