Update Buitenschoolse cultuureducatie (BCE) Vught

28 mei 2018

Vanaf oktober 2016 heeft de Gemeente Vught een aantal bijeenkomsten met Cultuurnetwerk Vught georganiseerd, waar zowel het culturele veld, onderwijs en welzijn vertegenwoordigd waren. Tijdens de bijeenkomsten is besproken welke kansen er in Vught liggen voor culturele organisaties om vorm te geven aan nieuwe trajecten, samenwerkingen en initiatieven op het gebied van binnen- en buitenschoolse cultuureducatie.

Uit de bijeenkomsten is naar voren gekomen dat het voor de uitvoering van het beleid cultuureducatie wenselijk is dat er een cultuurcoördinator komt. Vervolgens heeft de gemeente dit standpunt overgenomen en vastgelegd in het beleid Buitenschoolse Cultuureducatie 2017-2020

Per 1 april is door de gemeente de functie van buitenschoolse cultuurcoördinator ondergebracht bij Plaza Cultura. De coördinator moet zorgdragen voor de verbinding, verdieping én verbreding van binnen- en buitenschoolse cultuureducatie. Daarmee beoogt de gemeente een stroom aan activiteiten die aansluiten bij de vraag van de Vughtse jeugd (4 tot 18 jaar) op het gebied van dans/ muziek/ theater/ erfgoed/ beeldende kunst/ foto/film/media en literatuur.

Eerder is gemeld dat Dian Langenhuijzen deze rol zou gaan vervullen. Echter, wegens langdurige ziekte neem ik voorlopig haar taken over, waaronder de rol van buitenschoolse cultuurcoördinator in Vught. 
De afgelopen periode heb ik de Gemeente ondersteund met de opdrachtomschrijving en taken van de coördinator Buitenschoolse Cultuureducatie beschreven en gespecificeerd. Daarnaast heb ik gesprekken gevoerd met een aantal cultuurpartijen, jongerenwerk en directies, leerkrachten en ICC’ers van basisscholen.

Komende maanden ga ik verder in gesprek met het Cultuurnetwerk Vught en zal ik me met name richten op het inzichtelijk maken van de doelgroep en de vraag die daar leeft.

Heb je vragen of ideeën die de Buitenschoolse Cultuureducatie in Vught aangaan, neem dan gerust contact met me op via onderstaand mail of telefoonnummer!

Heleen Korthals (vervanger Dian Langenhuijzen)
info@plazacultura.nl
06-17477958