Update Sjors creatief en Sjors sportief Vught

8 mei 2018

Oproep aan sportieve en culturele organisaties

Gemeente Vught vindt het belangrijk dat alle basisschoolleerlingen een kans krijgen kennis te maken met sport en cultuur. Dit op een laagdrempelige manier. Het sport- & cultuurstimuleringsproject Sjors Sportief& Sjors Creatief helpt ons hierbij. Sjors geeft de kinderen de kans om zich te oriënteren op de diverse takken van sport & cultuur en stimuleert kinderen om een structurele actieve deelname te bewerkstelligen.

Wat houdt het project in?

Kinderen uit het basisonderwijs mogen het hele schooljaar één (of meerdere) favoriete activiteiten uitkiezen, waar zij enkele introductielessen kunnen volgen bij verenigingen/(sport)aanbieders. Zij krijgen de kans een kijkje in de keuken te nemen bij de activiteit waar zij nieuwsgierig naar zijn. Vaak gratis. Het project start met ingang van het nieuwe schooljaar.

Meld uw activiteit ook aan!

We zijn op zoek naar sportverenigingen en culturele aanbieders binnen gemeente Vught. Uw activiteit is namelijk van groot belang om dit project voor de kinderen te laten slagen. Sport- en cultuurdeelname kan namelijk nooit groot genoeg zijn. Meld uw kennismakingsactiviteit vanaf vandaag aan op www.sportstimulering.nl!

Goede promotie voor u!

Alle verenigingen/aanbieders krijgen de mogelijkheid om hun (naschoolse) activiteit te promoten in het kleurrijke Sjorsboekje. Dit Sjorsboekje wordt in september op alle basisscholen in de gemeente verspreid. Kinderen kunnen zich dan vervolgens digitaal inschrijven. Erg goede promotie dus voor uw vereniging/organisatie!

Sjors Sportief & Sjors Creatief

Sjors Sportief & Sjors Creatief is al in ruim 90 gemeenten een bewezen formule en bestaat uit een gebruiksvriendelijk digitaal inschrijfsysteem voor kinderen en verenigingen/aanbieders. Hierdoor wordt inschrijven een plezier en behoord administratieve rompslomp tot het verleden. Om nog beter in te spelen op de beleving van het kind, is er een ‘mascotte’ gekoppeld aan de kennismakingsactiviteiten, zoals genoemd:  Sjors Sportief & Sjors Creatief.

Meer informatie?

Bent u geen vereniging, maar wilt u toch graag een activiteit voor deze doelgroep aanbieden? Dit kan natuurlijk, neem dan contact op met info@movevught.nl of info@plazacultura.nl.