Verhalenverteller Adrie Gloudemans te gast op obs de Koningslinde

22 oktober 2019

In de periode 28 oktober t/m 12 december is verhalenverteller Adrie Gloudemans van verteltheater 'Wat vertel je menu?' uit Rosmalen te gast op obs de Koningslinde. Zij werken in deze periode  met de groepen 3-4 met IPC thema 'de verhalen die mensen vertellen'. Hij verzorgt een voorstelling voor de kinderen als opening van het thema en tevens een teamscholing aan de desbetreffende leerkrachten zodat zij de kinderen kunnen begeleiden van 'vertellen naar stellen', voortkomend uit de aanpak van stichting Taalvorming

The Big Picture van dit IPC thema is
Veel van de verhalen die we vandaag de dag horen, worden beïnvloed door de verhalen die zijn doorgegeven door de eeuwen heen. Door het bestuderen van oude verhalen, zoals mythen en legenden, kunnen ook wij verhalenvertellers, schrijvers en toneelspelers worden van onze eigen verhalen om mensen te vermaken vandaag en later.

De trommel vertelt
De trommel vertelt is een voorstelling die is gebaseerd is op twee Afrikaanse volksverhalen, die allebei verklaren waarom het nijlpaard het water in mag als hij eerst maar laat zien dat hij geen visjes eet. In deze voorstelling is ook veel muziek en ruimte voor interactie.