Voorstelling "Anne, 10 jaar, wil graag opgehaald worden" voor groepen 7-8 Vught

25 september 2020

Op dinsdag 29 september speelt de voorstelling "Anne, 10 jaar, wil graag opgehaald worden" van WILDPARK in Theater de Speeldoos in Vught.
Groepen 7 en 8 van basisschool De Piramide, basisschool De Schalm, Zuiderbos en Kindcentrum de Avonturier bezoeken het theater in het kader van het verlengde theaterjaar.

Vorig jaar zou de voorstelling al spelen, maar helaas gooide de opleving van het coronavirus roet in het eten. Momenteel kunnen en mogen klassen het theater veilig bezoeken. Hoera, dat is héél fijn!

De voorstelling
Er is iets ergs gebeurd. Waarschijnlijk. Anne denkt na. Koppie erbij. De denktank aan het werk zetten. Maar waar moet je dan beginnen? In deze voorstelling neemt Anne je mee op ontdekkingstocht. Een zoektocht naar identiteit. Naar waar je thuishoort. Omdat je erbij wilt horen, maar eigenlijk juist ook helemaal niet. Een bijna echt waargebeurd verhaal. Over de dikke kans dat je vader je echte vader niet is.

Een tienjarig meisje heeft het gevoel nergens echt bij te horen, ook en vooral niet bij haar familie. Dat heeft ze op een kwade dag uitgesproken en nu zit ze op zolder, tussen alle ander dingen die niemand meer wil, waar ze voor straf naartoe is gestuurd om maar eens goed na te denken over wat ze heeft gedaan. Maar Anne weet eigenlijk helemaal niet wat ze nou eigenlijk verkeerd heeft gedaan. Anne vindt het een stomme straf en op zolder hercreëert ze haar leven en haar relatie met haar familie. Dan komt ze tot de ontdekking dat haar vader niet haar echt vader kan zijn. Wat biedt dat allemaal voor mogelijkheden; wie zou haar vader dan kunnen zijn? In de oude spullen van haar moeder vindt ze de platen van de Dijk en Anne raakt er van overtuigd dat de leadzanger Huub van der Lubbe hij haar vader is en schrijft hem een brief.

Domein 3

Vier scholen uit de gemeente Vught doen samen mee aan een gezamenlijke CMK domein 3 programmering (leerling als publiek maakt kennis met professionele kunst uit het land/wereld) in samenwerking met Plaza Cultura. Door krachten (en vooral ook financiën) te bundelen is het mogelijk en betaalbaar om 'grotere' theatervoortellingen in te kopen en plaats te laten vinden in het theater. Dit schooljaar zullen diverse theatervoorstellingen gespeeld worden voor kleuters tot en met groep 8!
De scholen die niet meedoen in de gezamenlijke programmering kiezen zelf (evt. in overleg met Plaza Cultura) aanbod uit, passend bij het onderwijs op school.