Voorstelling Radio Walvis speelt voor de groepen 3-4-5 van de Herman Jozefschool

14 januari 2019

Een van de culturuambities van de Herman Jozef school uit Middelrode is kinderen kennis te laten maken met de professionele kunsten (domein 3). Van uit dat belang heeft de school op maandag 21 januari de voorstelling Radio Walvis van Philharmonie Zuidnederland geboekt! #CMK

Over de voorstelling
Denk aan een ijsbeer. Bedenk er ook meteen een wereld van sneeuw, zeehonden en bevroren zee bij. Zie je al iets? Je bent in Groenland, een eiland dat helemaal niet groen is, maar sneeuwwit. Daar wonen de Inuit, een volk dat al honderden jaren de allerkoudste sprookjes vertelt. Maar Pilu, een Inuit meisje, heeft haar eigen verhaal: Een dik geheim dat ze graag, o zo graag wil doorvertellen. Een verhaal over haar opa Nanoq. Maar niemand in het dorp heeft tijd of zin om naar haar te luisteren. Gelukkig heeft Pilu een taperecorder, waarmee ze haar eigen spannende radioshow maakt. Voor iedereen die wél luisteren wil.

Radio Walvis is een geestige, poëtische vertelling in een wonderlijk wit decor met Arctische dieren. De prachtige verbeelding van dit Inuit sprookje staat in pijnlijk contrast met de huidige situatie van de Noordelijke IJszee. Wetenschappers hebben daar gigantische hoeveelheden plastic ontdekt. Het aanvullende lesmateriaal biedt aanknopingspunten om op deze actuele problematiek in te gaan.

Radio Walvis is een productie van philharmonie zuidnederland in co-productie met Schippers&VanGucht

Meer info lees je op de website van de Philharmonie Zuidnederland.